ΔΙΕΘΝΕΣ
22/11/2015 14:08 EET | Updated 13/06/2016 14:40 EEST

Υπέρ του εικονικού πνιγμού τάχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

Scott Olson via Getty Images
NEWTON, IA - NOVEMBER 19: Republican presidential candidate Donald Trump speaks to guests following a town hall meeting at Des Moines Area Community College Newton Campus on November 19, 2015 in Newton, Iowa. Trump is currently leading the race for the Republican presidential nomination in Iowa. (Photo by Scott Olson/Getty Images)

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός μεγιστάνας που προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του εικονικού πνιγμού (waterboarding), μιας ανακριτικής μεθόδου που ισοδυναμεί με βασανιστήρια.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι θα επαναφέρει «οπωσδήποτε» τον εικονικό πνιγμό νομιμοποιώντας την χρήση του ως ανακριτική μέθοδο, καθώς εκτιμά ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κάνει πολύ χειρότερα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής "This Week" στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Πιστεύω ότι η εξομοίωση του πνιγμού είναι κάτι το αμελητέο σε σύγκριση με όσα μας αναγκάζουν να υποφέρουμε» είπε ο Τραμπ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο παράδειγμα του αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ, του Αμερικανού δημοσιογράφου που εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014.

Παρά τις εμπρηστικές δηλώσεις του, η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ παραμένει στα ύψη. Δημοσκόπηση που διενήργησαν οι Washington Post και το ABC και δημοσιεύτηκε σήμερα του δίνει άνετο προβάδισμα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 32% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έναντι 22% που συγκεντρώνει ο Μπεν Κάρσον. Στην τρίτη θέση κατατάσσεται ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο με ποσοστό 11%.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)