ΔΙΕΘΝΕΣ
22/11/2015 15:24 EET | Updated 22/11/2015 16:10 EET

Η γαλλική αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα την φωτογραφία του τρίτου βομβιστή του Stade de France

Police Nationale/Twitter

Την φωτογραφία του τρίτου βομβιστή - καμικάζι που είχε στόχο το Stade de France την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική αστυνομία.

Τα στοιχεία της ταυτότητας του άντρα παραμένουν άγνωστα και η αστυνομία αναζητά με τον τρόπο αυτό πληροφορίες.

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ο καμικάζι αυτός, ο οποίος ανατινάχθηκε κοντά στην πύλη H του σταδίου, είχε καταγραφεί στις 3 Οκτωβρίου στη Λέρο, ταυτόχρονα με έναν άλλο καμικάζι, η φωτογραφία του οποίου έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα από την γαλλική αστυνομία, αλλά δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί η ταυτότητά του, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μόνο ένας από τους τρεις δράστες των επιθέσεων στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς έχει αναγνωρισθεί: πρόκειται για τον Μπιλάλ Χάντφι, έναν Γάλλο 20 ετών, που κατοικούσε στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με πηγή των ερευνών, κατά την καταγραφή του στην Ελλάδα μεταξύ των υπολοίπων προσφύγων και μεταναστών, ο άνδρας τον οποίο αφορά η νέα έκκληση της γαλλικής αστυνομίας, είχε παρουσιαθεί με συριακό διαβατήριο με το όνομα Μοχάμαντ αλ-Μαχμόντ.

Αυτός και ο άλλος καμικάζι, ο οποίος ανατινάχθηκε στην πύλη D κατά τη διάρκεια του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας, στη συνέχεια πήραν μαζί το πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά στις 8 Οκτωβρίου. Ακολουθώντας τον δρόμο των προσφύγων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γαλλικής αστυνομίας, πήραν τον δρόμο της Σερβίας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.