ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/11/2015 09:16 EET | Updated 23/11/2015 09:17 EET

Καταγγελία για «καψόνια» στη Σχολή Ευελπίδων που φέρονται να έστειλαν πρωτοετή στο νοσοκομείο

Sooc

Για ακραία καψόνια, τα οποία φέρονται να έστειλαν πρωτοετή σπουδαστή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, κάνει λόγο ανάρτηση στην ιστοσελίδα της «Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων- Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος», επικαλούμενη επιστολή καταγγελίας της οικογένειάς του.

Σύμφωνα πάντα με την εν λόγω ανάρτηση, ο «πρωτοετής σπουδαστής Π.Χ κατέρρευσε μετά από συστηματικά καψόνια. Πιο συγκεκριμένα, ήταν η δεύτερη φορά που λιποθυμούσε καθώς υπήρξε θύμα σχεδιασμένων και παρατεταμένων βαναυσοτήτων από σπουδαστές μεγαλύτερων ετών». Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε καψόνια από σπουδαστές μεγαλυτέρων ετών (τρέξιμο από θάλαμο σε θάλαμο με κράνος και κρατώντας το κεφάλι χαμηλά και «σκουλήκι», με σύρσιμο εντός υπνοσάκου).

Παράλληλα, γίνεται λόγος για προσπάθεια συγκάλυψης από τη διοίκηση της σχολής, ενώ αναφέρεται πως κρίθηκε ότι σπουδαστής θα έπρεπε να νοσηλευτεί στην Καρδιολογική Κλινική και να εξεταστεί από ψυχολόγο.

Στη συνέχεια, παρατίθεται κατάλογος με κάποια από τα φερόμενα καψόνια: «ελικόπτερο: στέκεσαι όρθιος, με τα χέρια τεντωμένα και τρέχεις ολοένα πιο γρήγορα, μέχρι να ζαλιστείς και να πέσεις. Υποβρύχιες κάμψεις:   το εστιατόριο κατά τη διάρκεια του πρωινού-μεσημεριανού-βραδινού διατάζεσαι να πέσεις κάτω από το τραπέζι και να πάρεις κάμψεις, ενώ σε ακολουθεί και όποιος κάθεται μαζί σου στο τραπέζι, για υποστήριξη. Αζιμούθιο: με το δείκτη ακουμπισμένο στο έδαφος κάνεις κύκλους γύρω γύρω μέχρι να ζαλιστείς και να πέσεις κάτω».

Καταλήγοντας, στην ανάρτηση αναφέρεται ότι η επιτροπή έχει λίστα «21 κατηγοριών βαναυσοτήτων» και ζητούνται πρωτοβουλίες από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και τον ΑΓΕΣ, Β. Τελλίδη.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται επίσημη τοποθέτηση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.