Η επόμενη ημέρα μετά το φιάσκο στη ΝΔ: Τι θα συμβεί στη γαλάζια παράταξη

Η επόμενη ημέρα μετά το φιάσκο στη ΝΔ: Τι θα συμβεί στη γαλάζια παράταξη
Eurokinissi

Βαρύτατο είναι το πλήγμα το οποίο έχει υποστεί η ΝΔ μετά το φιάσκο της Κυριακής με την αναβληθείσα εκλογική διαδικασία.

Σε εξέλιξη είναι προσπάθεια να επανεκκινηθεί η διαδικασία εν μέσω διαφαινόμενου «εμφυλίου» μεταξύ των υποψηφίων, αλλά και βροχής κατηγοριών από στελέχη του κόμματος- ενώ εξαιρετικά έντονη είναι η δυσαρέσκεια σε κοινωνικό επίπεδο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», τα μέλη της ΚΕΦΕ αναμένεται, εκτός απροόπτου, να προχωρήσουν στην ανάθεση του έργου στη δεύτερη κατά σειρά εταιρεία που υπέβαλε πρόταση, με στόχο οι εκλογές να γίνουν στις 6 ή στις 13 Δεκεμβρίου και ο δεύτερος γύρος, αν χρειαστεί, μετά από μια εβδομάδα. Παρά το μικρό περιθώριο, δύο μόλις εβδομάδων, στελέχη της ΚΕΦΕ εκφράζουν αισιοδοξία, καθώς η εν λόγω εταιρεία διαχειρίστηκε και τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ ενώ πλέον και το κόμμα της ΝΔ έχει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, οπότε η διεξαγωγή των εκλογών είναι εφικτή μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Σχετικά με το ζήτημα της ΚΕΦΕ – με τους υποψήφιους, αλλά και πολλά στελέχη, να ζητούν παραιτήσεις, και τον Ανδρέα Παπαμιμίκο να βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» - γίνονται συζητήσεις για αντικατάστασή της με επιτροπή από έμπειρα στελέχη που θα αναλάμβανε να φέρει εις πέρας την εκλογική διαδικασία. Ονόματα που ακούγονται είναι ο Δ. Σιούφας και η Μαριέττα Γιαννάκου. Όσον αφορά στις πιθανές παραιτήσεις, όπως προαναφέρθηκε, στο στόχαστρο βρίσκονται ο Ανδ. Παπαμιμίκος, ο υπεύθυνος μηχανογράφησης της ΝΔ (κ. Πέτσας), αλλά και ο διευθυντής του κόμματος, Κ. Τσιμάρας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», προβληματισμό για τις εξελίξεις εκφράζουν ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ άλλα στελέχη «βλέπουν» βαθιά περίοδο εσωστρέφειας στο κόμμα. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Μεϊμαράκη φέρεται να επιδιώκει συνάντηση με τους δύο πρώην προέδρους.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα (Δευτέρα) στις 13:00 αναμένεται να συνεδριάσει η ΚΕΦΕ της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, και οι εξελίξεις αναμένονται ιδιαίτερα σημαντικές.

Δημοφιλή