ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/11/2015 14:24 EET | Updated 23/11/2015 14:25 EET

Κράτα την έδρα του ο Παναγούλης και υποστηρίζει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τις προσδοκίες του λαού

eurokinissi

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, απευθύνει ο τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης με την οποία γνωστοποιεί πως δεν προτίθεται- μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος αλλά να συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητος.

Σε αυτή μάλιστα, χαρακτηρίζει ως «αντιδημοκρατική» τη διαγραφή του και δηλώνει πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών που εδώ και «πλήττονται βάναυσα από τα μνημόνια» ενώ καταφέρετε και κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τις προσδοκίες του λαού ότι θα αντιστεκόταν λέγοντας ένα «όχι στους δανειστές και τοκογλύφους».

Σημειώνεται πως ο κ.Παναγούλης διαγράφηκε από την ΚΟ του κόμματος επειδή δεν προσήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και σε επιστολή του εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τη ρύθμιση που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Το κείμενο της επιστολής του κ.Παναγούλη:

«Κε πρόεδρε,

Με την παρούσα θα ήθελα να κάνω γνωστό στο Σώμα και τον ελληνικό λαό ότι, μετά την αντιδημοκρατική διαγραφή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ.Πρόεδρο της Κυβέρνησης, για το λόγο ότι είχα μια διαφορετική άποψη ψήφου, ενώ ρητά το Σύνταγμα στο άρθρο 60 προβλέπει επί λέξει «1.Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.

2,Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή...», είμαι αναγκασμένος να σας δηλώσω ότι πλέον θα λειτουργώ σαν Ανεξάρτητος Βουλευτής υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα όλων εκείνων των συμπολιτών μας που εδώ και πέντε χρόνια πλήττονται βάναυσα από τα μνημόνια.

Σε ό,τι με αφορά, ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για νόμους που ψήφισα και εγώ. Είχα όμως την πεποίθηση ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα και ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται ήδη δέκα μήνες στην εξουσία και στην οποία τόσο πολύ είχε πιστέψει ο λαός μας, κάποια στιγμή θα αντιστεκόταν και θα έλεγε ένα μεγάλο ΟΧΙ στους δανειστές και τοκογλύφους

Στάθης Παναγούλης

Ανεξάρτητος Βουλευτής»