Eκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγούλης. Πως αιτιολόγησε την απουσία του από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο

Eκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγούλης. Πως αιτιολόγησε την απουσία του από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο
Eurokinissi/Φωτό Αρχείου

Διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Α' Αθήνας του κόμματος, Στάθης Παναγούλης ο οποίος αποφάσισε να απέχει από την ψηφοφορία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο εξαιτίας των προβλέψεων για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία δανειοληπτών.

Ωστόσο ο ίδιος δηλώνει πως θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωθυπουργό «σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένα του δικαιώματα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παναγούλης, αιτιολόγησε την απουσία του από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «μέχρι τώρα έκανα πολύ υπομονή ψηφίζοντας με μοναδικό στόχο να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Έκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας – υπό την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους, περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών που μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε άλλο τη ζωή. Ήρθα αντιμέτωπος με τη συνείδησή μου και τις ιδεολογικές μου αρχές τις οποίες υπηρέτησα τα επτά δύσκολα χρόνια της δικτατορίας αποδεχόμενος το μνημόνιο της 14ης Αυγούστου, μείωση της εθνικής κυριαρχίας στη χάραξη της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της χώρας. Υπακούοντας όμως τη θύελλα αντιδράσεων των βουλευτών αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες αφήνοντας τους στο έλεος των τραπεζών που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής. Για τους παραπάνω λόγους κρίνοντας ότι δεν διακυβεύεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης απέχω από την ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς ενώ θα συνεχίζω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένα του δικαιώματα».

Δημοφιλή