Οι γυναίκες προσποιούνται ότι είναι άντρες στο διαδίκτυο για να αποφύγουν την κακοποίηση

Οι γυναίκες προσποιούνται ότι είναι άντρες στο διαδίκτυο για να αποφύγουν την κακοποίηση
Image of despair and sad female victim of online violence
KatarzynaBialasiewicz via Getty Images
Image of despair and sad female victim of online violence

Οι γυναίκες προσποιούνται ότι είναι άντρες στο διαδίκτυο προκειμένου να αποφύγουν σεξιστικές επιθέσεις όπως απειλές θανάτου, βιασμού και βόμβας», αναφέρει Βρετανίδα ακαδημαϊκός.

Έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 100 γυναίκες δημοσιογράφοι, διαπίστωσε το μέγεθος του σεξισμού στο διαδίκτυο, που βιώνουν 1 στις 5 γυναίκες, οι οποίες λαμβάνουν τόσο πολλές απειλές βίας και βιασμού που αναγκάζονται να κρύψουν το φύλο τους.

Συνολικά, η Catherine Adams, λέκτορας Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο Nottingham Trent, διαπίστωσε ότι 62% όσων απάντησαν έχουν πέσει θύμα σεξισμού.

Η Adams αναφέρει ότι αν και η έρευνά της έχει επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο πεδίο, τα αποτελέσματα μπορούν να αποτελέσουν προειδοποιητικό σημάδι για το γεγονός ότι ο σεξισμός «ανθίζει» στο διαδίκτυο.

Όπως ανέφερε στην Mirror: «Ήταν ανατριχιαστικό να διαπιστώνει κανείς ότι τέτοιου είδους κακοποίηση είναι συνηθισμένη».

Η Adams αναφέρει ότι οι γυναίκες που φτιάχνουν βιντεοπαιχνίδια είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε τέτοιες επιθέσεις. «Συνεχίζουν να έρχονται αντιμέτωπες με πολλές απειλές θανάτου, βιασμού και απειλές βόμβας». Ενώ προσέθεσε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα υπέφεραν από κρίσεις πανικού, ακόμα και νευρικό κλονισμό. Η κακοποίηση ήταν «βάναυση, αβάσταχτη και τρομακτική».

Επιπλέον, τόνισε ότι το μέγεθος της κακοποίησης πρέπει να θεωρείται πράξη βίας επειδή μπορεί να έχει σωματικές επιπτώσεις και να αναγκάζει τις γυναίκες να εγκαταλείπουν τις δουλειές τους και τα σπίτια τους.

Η ακαδημαϊκός μίλησε για ένα ευρύ φάσμα γυναικών που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις, όπως την Zoe Quinn, μία game developer, που δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα ανδρών που είναι γνωστή ως GamerGate.

Η Quinn, 27 ετών, δέχτηκε αμέτρητες απειλές για βιασμό και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Η Adams ανέφερε ότι οι «άντρες είναι σαν πληγωμένοι δεινόσαυροι, που πολεμούν τις γυναίκες προκειμένου να μην απασχοληθούν σε θέσεις που οι ίδιοι νιώθουν άνετα. Οι γυναίκες μου λένε ότι όσο πιο επιτυχημένες είναι, τόσο περισσότερο θυμώνουν οι άντρες».

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην βρετανική έκδοση της HuffPost.