ΒΙΑ

Στην αντιμετώπιση της βίας χρειάζεται όχι μόνο καταστολή, μα και πρόληψη
η υποβάθμιση της κρατικής αντίδρασης διαχέεται σταθερά σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.
Και σε άλλες εμπόλεμες ζώνες - Για «Απόλυτη περιφρόνηση του δικαιώματος στη ζωή» κάνει λόγο η έκθεση.
Φωνές, βρισιές, χαστούκια και ξύλο είναι οι «μέθοδοι διαπαιδαγώγησης» από γονείς και κηδεμόνες για «πειθαρχημένα παιδιά»
Ρεκόρ όξυνσης της βίας παγκοσμίως. Τα τρία τελευταία χρόνια ήταν τα πιο βίαια των τριών τελευταίων δεκαετιών, αναφέρει το Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη του Όσλο
"Κάποιος να κανονίσει τον Μέρτσαντι", "Να ξεκάνουμε μερικούς αριστερούς", "Γεμίστε τα όπλα!", "Ο Τραμπ διαθέτει έναν στρατό διατεθειμένο να πολεμήσει και να πεθάνει για εκείνον".
Δεν αρκεί το «μην τσακώνεσαι ποτέ στο δρόμο, γιατί δεν ξέρεις ποιός θα βρεθεί απέναντί σου», εάν θέλουμε να μπει όριο στην καθημερινή, βλακώδη, πανταχού παρούσα βία.
Οι ιστορίες των ατόμων που έχουν υποστεί έμφυλη βία μπορούν να ξαναγραφτούν και να ξεκινήσει μια αλλαγή όπου οι επιζώντες δεν θα ορίζονται πλέον από το τραύμα τους.
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει η Ελληνική Αστυνομία.
Η επιστροφή της Ε.Ε. σε πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο και γνώμονα τον απλό Ευρωπαίο πολίτη, είναι πιο απαραίτητες από ποτέ.