ΔΙΕΘΝΕΣ
26/11/2015 13:51 EET | Updated 26/11/2015 13:58 EET

Μεντβέντεφ: Δεν θα μείνει αναπάντητη η επιθετική ενέργεια της Τουρκίας

ASSOCIATED PRESS
Russia’s Prime Minister Dmitry Medvedev, sitting next to President Barack Obama, attends the East Asia Summit meeting in Kuala Lumpur, Malaysia, Sunday, Nov. 22, 2015. Obama is in Malaysia where he joins leaders from Southeast Asia to discuss trade and economic issues, and terrorism and disputes over the South China Sea. (AP Photo/Susan Walsh)

Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ήταν μια επιθετική ενέργεια από πλευράς Τουρκίας, η οποία και δεν θα μείνει αναπάντητη, τόνισε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας μπορεί να περιλαμβάνουν οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές τουρκικών επιχειρήσεων στη Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, από την πλευρά του, ανακοίνωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ότι όλες οι στρατιωτικές επικοινωνίες με την Τουρκία, ακόμη και οι «κόκκινες» τηλεφωνικές γραμμές για την αποφυγή αεροπορικών ατυχημάτων έχουν διακοπεί.

Η Μόσχα καλεί εκ νέου τους Ρώσους πολίτες να επιστρέψουν στη χώρα τους

Παράλληλα νέα οδηγία προς τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία εξέδωσε η Μόσχα, καλώντας τους να επιστρέψουν άμεσα στην Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε για «τρομοκρατικούς» κινδύνους, δύο ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

«Λόγω της τρέχουσας τρομοκρατικής απειλής στην Τουρκία, επαναλαμβάνουμε την έκκληση μας στους Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν να επισκέπτονται την Τουρκία και συστήνουμε σε εκείνους που βρίσκονται στην χώρα αυτή για προσωπικούς λόγους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» επισημαίνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.