Τούρκος ΥΠΕΞ: Δεν χρειάζεται να πούμε συγγνώμη. Την λύπη μας την εκφράσαμε

Tούρκος ΥΠΕΞ: Δεν χρειάζεται να πούμε συγγνώμη. Την λύπη μας την εκφράσαμε
Lithuanian MFA/Flickr

«Δεν χρειάζεται να πούμε συγγνώμη σε μια κατάσταση που έχουμε δίκιο. Αλλά τη λύπη μας την εκφράσαμε χθες τηλεφωνικά. Και σήμερα όλοι εκφράσαμε τη λύπη μας. Όμως οι κανόνες εμπλοκής είναι ξεκάθαροι και παραβιάστηκε ο εναέριος χώρος μας», τόνισε.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι την ερχόμενη βδομάδα θα συναντηθεί στο Βελιγράδι με τον Ρώσο ομόλογο του και ότι θα υπάρξει και συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν. Το σημαντικό, ανέφερε, είναι να επικρατήσει η λογική και να μην κλιμακωθεί η κατάσταση. Επίσης, ο ίδιος εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι «μετά από αυτό το πρόσφατο γεγονός, που λύπησε όλους, θα κερδίσει η διπλωματία και οι σχέσεις των δύο χωρών θα βρουν το δρόμο τους».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, o Toύρκος πολιτικός δήλωσε ότι η Άγκυρα επιθυμεί την επίτευξη μιας «μόνιμης και δίκαιης λύσης που θα γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

Θέλουμε, είπε, να γίνει άμεσα ένα δημοψήφισμα. Γιατί, πρόσθεσε, « δεν θέλουμε να χαθεί αυτή η τελευταία ευκαιρία που έχει δημιουργηθεί».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)