ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/11/2015 08:59 EET | Updated 26/11/2015 08:59 EET

Μητσοτάκης: Ο Πλακιωτάκης δεν έχει εξουσιοδότηση να πάρει καμία απόφαση για τη ΝΔ

sooc

Κατηγορηματικός πως ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης «δεν έχει την πολιτική εξουσιοδότηση να πάρει κάποια απόφαση για τη Νέα Δημοκρατία» εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετούμενος για τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός με ζητούμενο τη συναίνεση σε μείζονα ζητήματα και πρωτίστως στο ασφαλιστικό.

Μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης, τόνισε πως μέχρι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκλέξει τον επόμενο αρχηγό της, οι όποιες αποφάσεις θα λαμβάνονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Έσπευσε δε κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα, πρόθεση να αποκομίσει οφέλη από την εσωτερική κρίση στη ΝΔ και αναρωτιέται, όπως είπε, «τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Τσίπρα να ανακαλύψει τώρα την αξία της συναίνεσης όταν γνωρίζει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο με έναν μεταβατικό πρόεδρο που έχει χρέος μόνο να διενεργήσει εκλογές».

Ο κ.Μητοστάκης συμπλήρωσε πως «Αν ο κ. Τσίπρας ψάχνει συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού θα πρέπει να ψάξει αλλού» διευκρινίζοντας όμως πως «ψάχνει» συνεννόηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής «τότε βεβαίως η ΝΔ είναι ανοικτή να συζητήσει, καθώς σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρούν χωριστές κομματικές γραμμές».

Ωστόσο «το ασφαλιστικό είναι ένα ανοιχτό ζήτημα μηνών και πιστεύω ότι δεν θα ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αποκομίσει τακτικά οφέλη αναδεικνύοντας το εσωτερικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη» και καταλήγει: «Συνένοχοι στην ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν θα γίνουμε», υπογραμμίζει.