ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26/11/2015 08:04 EET | Updated 26/11/2015 08:04 EET

«Κλειδώνει» η 2η λίστα με τα προαπαιτούμενα: Το απόγευμα η συνεδρίαση με το Euro Working Group

sooc

Το απόγευμα στη συνεδρίαση του Euro Working Group «κλειδώνει» εκτός απροόπτου η 2η λίστα των προαπαιτούμενων, η οποία σχετίζεται με την εκταμίευση της 2ης υποδόσης του 1 δισ. ευρώ. Για αυτό το λόγο στις Βρυξέλλες βρίσκεται ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα θα περιλαμβάνει τα κόκκινα δάνεια, την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, τον σταδιακό περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ στην εγχώρια αγορά, την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ για τις αγορές προϊόντων,στην έκδοση υπουργικής απόφασης για το clawback στα νοσοκομεία αλλά και το νέο Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, με τη δημιουργία ομάδας εργασίας η οποία θα ασχοληθεί με το πλαίσιο λειτουργίας του

Αντίθετα σε αυτή δεν θα περιλαμβάνεται η φορολόγηση των αγροτών, η φορολογία εισοδημάτων από ενοίκια και η ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς.

Η υλοποίηση και ψήφιση των μέτρων που περιλαμβάνει η δεύτερη λίστα θα πρέπει να γίνει έως τα μέσα Δεκεμβρίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή των ελεγκτών στην Αθήνα για την έναρξη της πρώτης αξιολόγηση του προγράμματος.