ΔΙΕΘΝΕΣ
26/11/2015 06:00 EET | Updated 26/11/2015 06:07 EET

Η αποκαλυπτική ιστορία της Βρετανίδας "Μυριάμ" που έγινε "νύφη της τζιχάντ"

Για ένα χρόνο μια γενναία δημοσιογράφος του Channel 4 της οποίας γνωρίζουμε μόνο το όνομα έζησε με την "Μυριάμ", μια βρετανίδα που εγκατέλειψε τη χώρα της, την άνετη ζωή με την οικογένειά της και τους φίλους της, και πήγε στη Συρία για να συνταχθεί με τους αντάρτες της ISIS.

Ο λόγος για την Aisha η οποία κινηματογραφούσε μυστικά τη ζωή της Βρετανίδας και παρουσίασε την ιστορία της σε ένα ντοκιμαντέρ του Channel 4 που έχει τίτλο Isis: the British Women Supporters Unveiled.

Μέσα από το ντοκιμαντέρ μαθαίνουμε τι οδηγεί εκατοντάδες νεαρές γυναίκες από τη Δύση να γίνουν "νύφες του ιερού πολέμου" εγκαταλείποντας την χώρα τους.

Η "Μύριαμ", μια ψηλή, νεαρή γυναίκα, φοράει μαντίλα που καλύπτει εντελώς το πρόσωπό της και πυροβολεί με την άνεση ενός μαχητή. Έχει παντρευτεί έναν Τζιχαντιστή από τη Σουηδία, τον Αμπού Μπακρ.

Ζουν σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι μαζί με το παιδί τους ενώ τον γάμο τους κανόνισε η μητέρα του Αμπού.

Μιλάει με λονδρέζικη προφορά και αποκαλεί τον εαυτό της "Mύριαμ". Δεν είναι το πραγματικό της όνομα, αλλά η δέσμευσή της για την τζιχάντ είναι αληθινή: "Πρόκειται για τους αδελφούς και τις αδελφές μας και που χρειάζονται τη βοήθειά μας" λέει.

"Αν πίστευα ότι το Ισλάμ ήταν μια καταπιεστική θρησκεία, θα εγκατέλειπα τη χώρα. Το Ισλάμ με έχει κάνει να νιώθω ελεύθερη" προσθέτει."Στην Αγγλία δεν μπορούσα να βρω κάποιον που να είναι πρόθυμος να θυσιάσει τη ζωή του σε αυτό τον κόσμο, για τη μετέπειτα ζωή" εξηγεί.

Για την επιλογή της να ζει ως μουσουλμάνα λέει: "Μια μέρα πρέπει να ξυπνήσεις και να σταματήσεις να φοβάσαι τον θάνατο... Ξέρουμε ότι υπάρχει παράδεισος και κόλαση. Στο τέλος της ημέρας, ο Αλλάχ θα σε ρωτήσει. Αντί να κάθεσαι και να επικεντρώνεσαι στην οικογένειά σου και στις σπουδές σου, πρέπει να ξυπνήσεις γιατί ο χρόνος περνάει".

Μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να εγκαταλείψει το Αγγλία για να πάει στη Συρία, ζούσε μια συμβατική ζωή. Παρακολουθούσε ποδόσφαιρο στην τηλεόραση ενώ σπούδασε ψυχολογία και κοινωνιολογία και η οικογένειά της ήταν ευκατάστατη.

ΠΗΓΗ: telegraph.co.uk