ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/11/2015 09:59 EET | Updated 26/11/2015 09:59 EET

Συνάντηση Τσίπρα με Αμπάς: Η Ελλάδα στηρίζει τις διεθνείς πρωτοβουλίες για επίλυση του Παλαιστινιακού

PM press office

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στις 21 και 22 Δεκεμβρίου ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έπειτα από πρόσκληση που τού απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο του ταξιδιού του έλληνα πρωθυπουργού σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη.

Οι κκ Αμπάς και Τσίπρας, συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο Γιάσερ Αραφάτ. Ακολούθως οι δύο άνδρες προέβησαν σε κοινές δηλώσεις με τον έλληνα πρωθυπουργό να τονίζει τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών.

«Επισκέπτομαι την Παλαιστίνη σε μια στιγμή έντασης και βίας κατά του άμαχου πληθυσμού» ανέφερε εκφράζοντας την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης στη περιοχή.

«Υπάρχει μια πολιτική εξέλιξη με δυνατότητα προώθησης και αυτό πρέπει να δώσει ξανά ελπίδα στον παλαιστινιακό λαό, την οποία χρειάζεται. Η ρίζα του Παλαιστινιακού αποτελεί τον κύριο παράγοντα της αποσταθεροποίησης στην περιοχή. Γι' αυτό σήμερα είναι αναγκαίο να στηρίξουμε οποιαδήποτε διεθνή πρωτοβουλία για επίλυσή του» υπογράμμισε ο κ. Τσίπας.

Επίσης εξέφρασε τη στήριξή του στον Μαχμούντ Αμπάς και την πολιτική του και συμπλήρωσε πως στο πλαίσιο της ΕΕ η Ελλάδα θα κάνει ότι μπορεί για να δημιουργηθεί ένα εποικοδομητικό κλίμα για επανέναρξη των συζητήσεων για το Παλαιστινιακό.

Nωρίτερα και κατά τη δεύτερη ημέρα του ταξιδιού του σε Ισραήλ και παλαιστινιακά εδάφη, ο κ. Τσίπρας είχε και συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας Ιεροσολύμων.