ΔΙΕΘΝΕΣ
03/12/2015 09:38 EET | Updated 03/12/2015 09:56 EET

Ο Γάλλος δημοσιογράφος που έζησε δέκα μήνες με τους τζιχαντιστές αποκαλύπτει πώς μπορεί να νικηθούν

ALAIN JOCARD via Getty Images
French journalist and former hostage in Syria Nicolas Henin gives a press conference at Le Point newspaper headquarters on September 6, 2014 in Paris. Henin claims that Mehdi Nemmouche, alleged killer of the Jewish museum in Brussels, was one of his guards when he was detained in Syria. AFP PHOTO ALAIN JOCARD (Photo credit should read ALAIN JOCARD/AFP/Getty Images)

Επί δέκα μήνες βρισκόταν υπό την ομηρεία του Mohammed Emwazi - γνωστός ως Jihadi John - του πιο γνωστού δολοφόνου του Ισλαμικού Κράτους. Ο λόγος για τον Γάλλο δημοσιογράφο Nicolas Henin ο οποίος έτρεμε συνεχώς μην έρθει η μέρα που θα του έπαιρναν το κεφάλι.

Μιλώντας σε μια συνέντευξη στη "The Syria Campaign", ο Nicolas Henin ο οποίος από το καλοκαίρι του 2013 ως τον Απρίλιο του 2014 ήταν φυλακισμένος των τζιχαντιστών στην Συρία, προβάλλει τη δική του στρατηγική για την καταπολέμηση της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Ο Henin δεν είχε την ίδια τύχη με τον Foley, καθώς οι γαλλικές αρχές μεταχειρίζονται διαφορετικά τις υποθέσεις των υπηκόων τους. Σε αντίθεση με την Βρετανία και τις ΗΠΑ, οι Γάλλοι πλήρωσαν τα λύτρα για να μπορέσει να απελευθερωθεί.

"Οι βομβαρδισμοί του Isis είναι παγίδα" είπε ο δημοσιογράφος και συμπλήρωσε: "Ο νικητής αυτού του πολέμου δεν θα είναι η πλευρά που έχει τον νεότερο, τον πιο ακριβό ή τον πιο προηγμένο οπλισμό, αλλά η πλευρά που θα καταφέρει να κερδίσει περισσότερους υποστηρικτές".

Όντας τόσο κοντά στους μαχητές του ISIS, ο Γάλλος δημοσιογράφος είχε τη δυνατότητα να ακούσει τις συνομιλίες τους, για τις οποίες λέει ότι ήταν εξαιρετικά βαρετές. "Παρουσιάζονται σαν τρομοκράτες-υπερήρωες αλλά στην πραγματικότητα είναι καθημερινοί τύποι, σχεδόν παιδιαρίζουν".

Ο Henin περιέγραψε την πρόσφατη κλιμάκωση της κρίσης των προσφύγων και τη φιλοξενία τους στην Ευρώπη ως "χτύπημα στον ISIS"."Αυτός είναι ο λόγος που κατά πάσα πιθανότητα προσπάθησαν να χειραγωγήσουν το κοινό κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο Παρίσι", είπε. "Για να μας κάνουν να κλείσουμε τα σύνορά μας, και ίσως ακόμη πιο σημαντικό, να κλείσουμε το μυαλό μας".

Τέλος ο Henin προτείνει "ζώνες απαγόρευσης πτήσεων για όλους. Ούτε ο συνασπισμός, ούτε οι Ρώσοι, ούτε το καθεστώς, κανείς. Η παροχή ασφάλειας για τους ανθρώπους θα ήταν καταστροφική για τον ISIS. Σε αυτό πρέπει να επικεντρωθεί η διεθνής κοινότητα".

ΠΗΓΗ:independent.co.uk

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post