ΔΙΕΘΝΕΣ
03/12/2015 02:44 EET | Updated 03/12/2015 02:45 EET

Η Ρωσία σκοπεύει να δημιουργήσει μόνιμη βάση στη Σελήνη έως το 2030

Keystone-France via Getty Images
RUSSIA - JANUARY 01: Soviet Union. Lunokhod I, First Space Vehicle On The Seventies. (Photo by Keystone-France/Gamma-Keystone via Getty Images)

Η Ρωσία προγραμματίζει διαδοχικές αποστολές, με στόχο τη δημιουργία μίας μόνιμης βάσης στη Σελήνη έως το 2030, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί «κέρδισαν» την πρώην Σοβιετική Ενωση, πετυχαίνοντας την πρώτη προσσελήνωση, προφανώς οι Ρώσοι φιλοδοξούν να «απαντήσουν»- με περίπου πέντε δεκαετίες καθυστέρηση- κάνοντας το επόμενο βήμα.

Τα τελευταία σχέδια της Ρωσίας αφορούν έως και έξι εκτοξεύσεις πυραύλων με αυτό το σκοπό. Η Σοβιετική Ένωση προσπάθησε, αλλά απέτυχε, να στείλει πυραύλους Ν1 στη Σελήνη αρκετές φορές τη δεκαετία του '70, πριν τελικά εγκαταλείψει την προσπάθεια το 1976.

Όπως αναφέρει ο Βρετανικός Independent νέοι πύραυλοι Angara A5 έχουν περάσει το στάδιο των δοκιμών και θα εκτοξευτούν ανά δύο σε τρεις διαφορετικές αποστολές, για τη δημιουργία μίας μόνιμης βάσης στην επιφάνεια της Σελήνης.

Αυτή θα περιλαμβάνει σταθμό ηλιακής ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, έναν τεχνολογικό, έναν επιστημονικό, ένα όχημα ερευνών μεγάλης εμβέλειας, περιοχή προσσελήνωσης και εκτόξευσης και έναν δορυφόρο σε τροχιά.

Κάποιοι έχουν επικρίνει αυτό το πλάνο, εξαιτίας του πρωτοφανούς κόστους του σε μία εποχή που η ρωσική οικονομία δεν έχει διόλου καλές επιδόσεις.

ΠΗΓΗ: independent.co.uk

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post