ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/12/2015 12:13 EET | Updated 04/12/2015 12:16 EET

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος του Μητρόπουλου

Sooc

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε πριν απο λίγο ο Εισαγγελέας Πρωτοδικων, Ελένη Τουλουμπάκη, σε βάρος του πρώην βουλευτη και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου, για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης προϊόντων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Η υπόθεση αφορά μεγάλη φοροδιαφυγή ύψους 440 χιλιάδων ευρώ η οποία φέρεται να είχε γίνει πριν από 16 χρόνια, καθώς ο κύριος Μητρόπουλος, όπως αναφερόταν σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του, δεν είχε εκδώσει απόδειξη για δικηγορική αμοιβή.

Η υπόθεση που είχε συνταράξει την πολιτική ζωή της χώρας όταν είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε σαν αποτέλεσμα ο κ. Μητρόπουλος να βρεθεί εκτός ψηοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ. Σε βάρος του πρώην βουλευτή κινήθηκε η δικαιοσύνη όταν δύο δικηγόροι κατήγγειλαν τον κ. Μητρόπουλο, υποστηρίζοντας ότι δεν τους είχε αποδώσει αμοιβή που τους αναλογούσε.

Διενεργήθηκε έλεγχος, διαπιστώθηκε ότι το ποσό που είχε εισπράξει ο πρώην βουλευτής δεν είχε δηλωθεί στην εφορία και η δικογραφία κατέληξε στον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος σήμερα το πρωί, αφού είχε ολοκληρώσει την έρευνα, διαβίβασε την δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Με διαδικασίες εξπρές, η εισαγγελέας που χρεώθηκε την δικογραφία, Ελένη Τουλουμπάκη, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του κ Μητρόπουλου, ενώ τον λόγο στην συνέχεια έχει ο ανακριτής, ο οποίος αναμένεται να καλέσει τον πρώην βουλευτή σε απολογία.

Sponsored Box