Βίντεο: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε ύποπτο σε πολυσύχναστο δρόμο του Μαϊάμι

Βίντεο: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε ύποπτο σε πολυσύχναστο δρόμο του Μαϊάμι

Ένα ακόμη περιστατικό με πυροβολισμούς που αφορά αστυνομικό καταγράφηκε σε κάμερα και μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα συμβάν που έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου και αφορά έναν αστυνομικό του Μαϊάμι Μπιτς που σκότωσε έναν άνδρα σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης. Ένας περαστικός τράβηξε το βίντεο και στη συνέχεια το ανέβασε στα social media.

Miami Beach Police Officers tried to talk him down, but he just wouldn't cooperate. Early morning shenanigans on Miami Beach. I just want my coffee with 3 creams and 3 sugars.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Marcellus Johnson (@nlpgimages) στις

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, Ντάνιελ Όουτς, οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να ψάχνουν για τον συγκεκριμένο άνδρα μετά από μία αναφορά για ληστεία σε τράπεζα. Εντόπισαν τον ύποπτο ένα τετράγωνο μακριά από την τράπεζα, όπου μπήκε μέσα σε ένα κουρείο και έκλεψε ένα ξυράφι. Όπως ισχυρίζεται ο Όουτς, ο άνδρας σήκωσε το ξυράφι προς τους αστυνομικούς, ερχόμενος σε αντιπαράθεση μαζί τους, και στη συνέχεια ο ένας από αυτούς τον πυροβόλησε.

Στο επίμαχο βίντεο βλέπουμε έναν άνδρα χωρίς μπλούζα, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με πολλούς αστυνομικούς.

Ο ύποπτος προχωρά λίγα βήματα μπροστά, βάζει το αριστερό του χέρι στο μπροστινό μέρος ενός παρκαρισμένου αστυνομικού οχήματος και σταματάει. Το δεξί του χέρι δεν φαίνεται, καθώς ένας αστυνομικός το κρύβει. Λίγα λεπτά μετά, ο αστυνομικός πυροβολεί, ακούγονται δύο πυροβολισμοί, και ο άνδρας πέφτει προς τα πίσω πιάνοντας το στήθος του, ενώ ακούγεται μια κραυγή.

Το θύμα ήταν λατινικής καταγωγής, όπως και ο αστυνομικός, αλλά οι ταυτότητες τους δεν έχουν δημοσιευθεί.

Το περιστατικό θα διερευνηθεί από την αστυνομία του Μαϊάμι Ντέιντ, ενώ η αστυνομία του Μαϊάμι Μπιτς θα ερευνήσει μόνο της ληστεία της τράπεζας σε συνεργασία με το FBI.

Σύμφωνα με τον Όουτς, ο οποίος δήλωσε ότι ο άνδρας σε κάποιο σημείο σήκωσε το ξυράφι προς τους αστυνομικούς πριν πυροβοληθεί, ένας από τους αστυνομικούς φορούσε κάμερα στην στολή του. Ωστόσο, ο νόμος απαγορεύει να δοθούν τα πλάνα στα ΜΜΕ αυτή την στιγμή.

Δημοφιλή