LIFE
13/12/2015 16:53 EET | Updated 15/12/2015 13:03 EET

#1HuffPostGreece: Δείτε μέσα από φωτογραφίες την εκδήλωση για τον πρώτο χρόνο της HuffPost Greece

Η Huffington Post Greece γιορτάσε τον 1o χρόνο λειτουργίας με την ολοήμερη πολυθεματική εκδήλωση HuffPost Greece #1 την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στο The Hub Evetns. Η διοργάνωση περιλάμβάνε 5 workshops με θέμα την πολιτική, την εκπαίδευση, τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την κοινωνία και τον τουρισμό αντίστοιχα και τα οποία έφεραν κοντά διαφορετικούς leaders από τους αντίστοιχους τομείς για να συζητήσουν ανοιχτά με το κοινό αλλά και τους bloggers της Huffington Post Greece. Η διοργάνωση ΗuffPost Greece #1 φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα offline ετήσιο forum στο οποίο θα αναδεικνύονται τα σπουδαιότερα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία των πολιτών και τα οποία η Huffington Post Greece επιλέγει να αναδεικνύει στη δημόσια συζήτηση. Παράλληλα με τα workshops πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η έκθεση φωτογραφίας με τις σημαντικότερες ειδησεογραφικές στιγμές, όπως παρουσιάστηκαν μέσα από τα πρωτοσέλιδα και τα ρεπορτάζ της HuffPost Greece, καθώς και η προβολή του video project "Greeks Gone West", το οποίο αφηγείται τον ρόλο της ελληνικής διασποράς στην σύγχρονη εργασιακή κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εκδήλωση των workshop μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming σε μορφή LiveBlog.

Δείτε μέσα από φωτογραφίες την εκδήλωση της HuffPost Greece για τον 1 της χρόνο

Workshop Πολιτική

Η εκδήλωση άρχισε με το Workshop «Πολιτική - Πώς μπορούν η πολιτική και η Δημόσια Διοίκηση να αναστρέψουν το brain drain». Ομιλητές ήταν ο Xριστόφορος Βερναρδάκης, Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Χάρης Θεοχάρης, Βουλευτής Β΄Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Το Ποτάμι και η Νίκη Κεραμέως, Βουλευτής, Υπεύθυνη Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Moderator της συζήτησης ήταν ο Παύλος Τσίμας, Editor at Large της HuffPost Greece.

Διαβάστε όσα είπε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Διαβάστε όσα είπε ο Χάρης Θεοχάρης.

Διαβάστε όσα είπε η Νίκη Κεραμέως.

Photo gallery Πρώτο Workshop See Gallery

Workshop Εκπαίδευση

Δεύτερο στη σειρά ήταν το Workshop «Εκπαίδευση - Πώς η ελληνική εκπαίδευση θα συντονιστεί με το μέλλον και τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα». Ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Ανδρέου, Vice President του Deree, ο Μιχάλης Μεϊμάρης, Καθηγητής Νέων Τεχνολογιών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελένη Παπαδημητρίου, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Procter & Gamble. Moderator της συζήτησης ήταν ο Φώτης Νάκος, Managing Editor της HuffPost Greece.

Photo gallery Πρώτο Workshop See Gallery

Workshop Start Up - Επιχειρηματικότητα

Η εκδήλωση της HuffPost Greece συνεχίστηκε με το Workshop «Start Up - Επιχειρηματικότητα. Πώς μπορεί να τα καταφέρει μία ελληνική Start - Up;». Οι ομιλητές παρουσίασαν μέσα από τις δικές τους ιστορίες επιτυχίας τους τρόπους με τους οποίους αναπτύσσεται το ελληνικό οικοσύστημα των start ups, καθώς και τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το μέλλον.Τον λόγο είχαν η Ρωξάνη Κουτσολουκά, δημιουργός της υπηρεσίας JoinCargo, ο Aνδρέας Κωνσταντίνου ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της VisionMobile, και ο Γιώργος Τζιραλής, συνιδρυτής του ΟpenFund. Moderator της συζήτησης ήταν ο Νίκος Άγουρος, Editor in Chief της HuffPost Greece.

Photo gallery Πρώτο Workshop See Gallery

Workshop Αλληλεγγύη

Τέταρτο στη σειρά ήταν το Workshop «Αλληλεγγύη - Είναι ανεξάντλητη η αλληλεγγύη στη κρίση; Τι μας έμαθε η εμπειρία από την οικονομική και προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και πώς θα ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις;». Για το επίκαιρο ζήτημα μίλησαν ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Ιδρυτικό Μέλος του «Μπορούμε», η Λώρα Παππά, Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Οργάνωσης «ΜΕΤΑδραση» και η Αγγελική Πατρούμπα, Διευθύντρια επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Coca-Cola 3Ε. Moderator της συζήτησης ήταν η Αθηνά Παπακώστα, Managing Editor της HuffPost Greece.

Photo gallery Πρώτο Workshop See Gallery

Workshop Τουρισμός & Ανάπτυξη

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με το Workshop «Τουρισμός & Ανάπτυξη - Πώς οι Έλληνες μπορούμε να επενδύσουμε σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τι χρειάζεται να ξέρουμε για το σωστό branding». Ομιλητές ήταν η Έλενα Κουντουρά, Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η σεφ και γνωστή πρέσβειρα της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό, Diane Kochilas, η οποία μίλησε για τον γαστρονομικό τουρισμό και ο Νίκος Πολιάς, Πολυνίκης μαραθωνοδρόμος, ο οποίο μίλησε για τον αθλητικό τουρισμός. Moderator της συζήτησης η Δέσποινα Τριβόλη, Αρχισυντάκτρια του Life & Culture της HuffPost Greece.

Διαβάστε όσα είπε η Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για το νέο σχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού.

Photo gallery Πρώτο Workshop See Gallery

Η φωτογραφική έκθεση της HuffPost Greece και η προβολή του project Greeks Gone West

Οι συντάκτες της HuffPost Greece έκαναν τη δική τους αναδρομή και αφήγηση για τη τη χρονιά που πέρασε, επιλέγοντας τις σημαντικότερες στιγμές μέσα από τις φωτογραφίες του πρακτορείου SOOC που πλαισίωσαν τα πρωτοσέλιδα και τα ρεπορτάζ της HuffPost Greece. Παράλληλα προβλήθηκαν τα επεισόδια "Greeks Gone West", αποτέλεσμα της συνέργειας της Huffington Post Greece με την Αμερικάνικη Πρεσβεία, με στόχο να αναδειχθεί η εργασιακή κουλτούρα στις ΗΠΑ και ο ρόλος της ελληνικής διασποράς σε αυτή. Το εν λόγω video project αφηγείται μέσω μίας σειράς 20 επεισοδίων, τις ιστορίες των Ελλήνων και των Ελληνοαμερικανών αναδεικνύοντας τους πρωταγωνιστές και πως αυτοί επέλεξαν τις καριέρες τους αλλά και αντιμετώπισαν τις μεγαλύτερες εργασιακές προσκλήσεις.

Photo gallery Πρώτο Workshop See Gallery

Το Cocktail Party των Γενεθλίων

Έπειτα από μία ολόκληρη μέρα γεμάτη με συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων, η ομάδα της HuffPost Greece ήταν έτοιμη να γιορτάσει και επίσημα τον 1ο της χρόνο! Κοντά της όλοι εκείνοι που την στήριξαν από τα πρώτα της βήματα, στελέχη και συνεργάτες από τον όμιλο της 24Media, εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό, διαφημιστικό, αλλά και τον χώρο της πολιτικής, αλλά και φίλοι και συνεργάτες που ανυπομονούν να δουν όσα θα φέρει ο δεύτερος χρόνος.

Photo gallery Πρώτο Workshop See Gallery

Δωρεά φαγητού στο Ίδρυμα Γαλήνη

Το φαγητό που περίσσεψε από την εκδήλωση της HuffPost Greece δόθηκε στο Ίδρυμα Γαλήνη.

Το Ίδρυμα Γαλήνη στον Κεραμεικό προσφέρει καθημερινά 350 γεύματα σε οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένους καθώς και σε αστέγους που φιλοξενούνται στα 4 σπίτια που διατηρεί.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης HuffPost Greece #1

Αθηναϊκή Ζυθοποιία

The American College of Greece

The Famous Grouse

Kayak

Panasonic