Ο Χίτλερ είχε κρυψορχία σύμφωνα με Γερμανό ιστορικό

Ο Χίτλερ είχε κρυψορχία σύμφωνα με Γερμανό ιστορικό
Photos.com via Getty Images

Τα αρχεία, τα οποία προέρχονται από ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Χίτλερ μετά από σύλληψή του το 1923 για την απόπειρα του *«Πραξικοπήματος της Μπιραρίας», φαίνονται να επιβεβαιώνουν ένα αστικό μύθο, σύμφωνα με τον οποίο ο δικτάτορας της Ναζιστικής Γερμανίας είχε ένα όρχι.

Σημειώσεις του δόκτορα Γιόζεφ Στάινερ Μπριν, ο οποίος παρείχε ιατρικές υπηρεσίες στην φυλακή του Landsberg στη Βαυαρία, δείχνουν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ, ο οποίος είχε καταχωρηθεί ως «καλλιτέχνης και συγγραφέας» ήταν κατά τα άλλα δυνατός και υγιής.

Η κρυψορχία είναι μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία ο ένας ή και οι δύο όρχεις δεν έχουν κατέβει στη φυσιολογική τους θέση μετά τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης. Ένα ποσοστό αγοριών που γεννιούνται με αυτή την πάθηση είναι στείρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρυψορχία του Χίτλερ έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την λαϊκή κουλτούρα. Γενιές Άγγλων μεγάλωσαν τραγουδώντας την «μία μπάλα» του Χίτλερ, ενώ κατά καιρούς είχαν εξαπλωθεί φήμες ότι ο φύρερ έχασα έναν όρχη στην μάχη Σόμμ.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι τα αρχεία του Μπριν έρχονται σε αντίθεση με εκείνα του γιατρού που ξεγέννησε τον Χίτλερ, ο οποίος είχε γράψει ότι τα γεννητικά του όργανα ήταν υγιή.

*Ως «Πραξικόπημα της Μπιραρίας» έμεινε στην ιστορία το αποτυχημένο πραξικόπημα που αποπειράθηκε ο Χίτλερ στι Μόναχο το 1923 για την ανατροπή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και την κατάληψη της εξουσίας στην Γερμανία από τον ίδιο και τους εθνικοσοσιαλιστές του Κόμματός του.

ήταν βέβαιος ότι θα κέρδιζε και την υποστήριξη του Γερμανικού στρατού στο πραξικόπημά του, επιτυγχάνοντας ένα γενικό εθνικό ξεσηκωμό και, τελικά, την ανατροπή της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης στο Βερολίνο. Έχοντας ετοιμάσει τις κινήσεις του, περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία.

Η ευκαιρία αυτή του δόθηκε όταν έμαθε ότι σε μια μεγάλη μπιραρία του Μονάχου, την "Löwenbräukeller", θα γινόταν μια συγκέντρωση 3.000 επιχειρηματιών με οικοδεσπότη την ηγεσία της Βαυαρικής Κυβέρνησης, τα μέλη της οποίας σκόπευε να απαγάγει. Το σχέδιό του τελικά απέτυχε.

Δημοφιλή