ΔΙΕΘΝΕΣ
20/12/2015 04:23 EET | Updated 20/12/2015 04:24 EET

Νεκρός ο Σαμίρ Καντάρ της Χεζμπολάχ σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη Δαμασκό

MCT via Getty Images
Samir Kuntar greets visitors on July 19, 2008, at his family home in Aabey, Lebanon. Kuntar spent nearly 30 years in an Israeli prison before being released on July 16, 2008, in a deal with Hezbollah. (Photo by Dion Nissenbaum/MCT/MCT via Getty Images)

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής ότι ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν κτίριο στη Τζαραμάνα της Δαμασκού, με αποτέλεσμα τον θάνατο του κορυφαίου στελέχους της Χεζμπολάχ, Σαμίρ Καντάρ.

«Το προηγούμενο βράδυ, στις 10.15 μμ, τα αεροπλάνα του σιωνιστή εχθρού έπληξαν κτίριο σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη της Τζαραμάνα στα προάστια του Δαμασκού, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Σαμίρ Καντάρ και μαζί του αριθμού Σύριων αμάχων» αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπως μετέδωσε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, μεταξύ 6 και 8 ατόμων σκοτώθηκαν στο πλήγμα, μεταξύ των οποίων και διοικητές της Χεζμπολάχ.

Ο Καντάρ είχε φυλακιστεί στο Ισραήλ για επίθεση το 1979 που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων. Το Ισραήλ τον απελευθέρωσε το 2008, στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής αιχμαλώτων με τη σιιτική οργάνωση, και θεωρείται πως εισήλθε ξανά στους κόλπους της.

Σύμφωνα με τη σελίδα στο Facebook των Εθνικών Δυνάμεων Άμυνας στη Τζαραμάνα (εντάσσονται σε δίκτυο συριακών εθνοφυλακών υπό την αιγίδα του στρατού και πρόσκεινται στην κυβέρνηση Άσαντ), η επίθεση πραγματοποιήθηκε από δύο ισραηλινά αεροσκάφη. Σημειώνεται πως η Τζαραμάνα αποτελεί προπύργιο της κυβέρνησης και αποτελεί εστία της μειονότητας των Δρούζων, καθώς και πολλών Χριστιανών. Σημειώνεται ότι και ο Καντάρ, ο οποίος πιστευόταν ότι είχε αναλάβει καθήκοντα διοικητή στις Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας, ήταν Δρούζος.

Iσραηλινός υπουργός «καλωσόρισε» τον θάνατο του Καντάρ, αλλά απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ.

«Είναι καλό που άνθρωποι όπως ο Σαμίρ Καντάρ δεν θα είναι μέρος του κόσμου μας», δήλωσε στην ισραηλινή ραδιοφωνία ο υπουργός Κατασκευών και Οικισμού, Γιόαβ Γκάλαντ.

Ερωτηθείς αν το Ισραήλ εξαπέλυσε την επιδρομή κοντά στη Δαμασκό, είπε: «Δεν επιβεβαιώνω ούτε διαψεύδω τίποτα που έχει να κάνει με το θέμα αυτό».

Άλλοι ισραηλινοί αξιωματούχοι, περιλαμβανομένων και στρατιωτικών εκπροσώπων, αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Sponsored Post