ΔΙΕΘΝΕΣ
22/12/2015 05:48 EET | Updated 22/12/2015 05:48 EET

Επίσκεψη Σύριου ΥΠΕΞ στην Κίνα για την συριακή κρίση

EMMANUEL DUNAND via Getty Images
Syria's Foreign Minister Walid Al-Moualem addresses the 66th UN General Assembly at the United Nations headquarters in New York, September 26, 2011. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/GettyImages)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Walid al-Moualem, θα επισκεφτεί την Κίνα το διάστημα 23 με 26 Δεκεμβρίου, όπου θα συνομιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Wang Yi, μεταδίδει το Reuters.

Το Σαββατοκύριακο ο Wang είχε προσκαλέσει την συριακή κυβέρνηση, καθώς και εκπροσώπους των αντικαθεστωτικών, στο Πεκίνο, προκειμένου να βρεθεί λύση στη συριακή κρίση και να δοθεί τέλος στον εμφύλιο σπαραγμό.

Η κινεζική κυβέρνηση, παρόλο που βασίζεται στην Μέση Ανατολή για το πετρέλαιο, τείνει να αφήνει τη διπλωματία της περιοχής στα χέρια των άλλων μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι είχε δει αναφορές στην προσφορά βοήθειας από την Κίνα.