ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/12/2015 05:37 EET | Updated 22/12/2015 05:37 EET

Αναστρέψιμη η διαφορά με τον Μεϊμαράκη, λέει ο Μητσοτάκης και κάνει άνοιγμα σε Τζιτζικώστα

sooc

«Η διαφορά με τον κ. Μεϊμαράκη είναι απολύτως αναστρέψιμη και παραμένω αισιόδοξος για το δεύτερο γύρο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στην αναμέτρηση για την προεδρία της ΝΔ συγκέντρωσε 30% ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι εφόσον κερδίσει την εκλογική μάχη στις 10 Ιανουαρίου, τότε στις επόμενες εθνικές εκλογές «θα κερδίσω τον Αλ.Τσίπρα».

Πήρα μόνος μου το 30% των ψήφων, δεν είμαι συνιστώσα της ΝΔ μπορώ να εκφράσω όλη την παράταξη, απάντησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ στους επικριτές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η ΝΔ επί των ημερών του θα γίνει μια κεντροδεξιά παράταξη με μία μεταρρυθμιστική στροφή προς το κέντρο, που θα εκφράζει όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαρίστησε τον Άδωνι Γεωργιάδη για τη στήριξή του, λέγοντας ότι είναι μεταρρυθμιστής σαν τον ίδιο και το απέδειξε στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Έκανε επίσης έμμεσο άνοιγμα στον Απόστολο Τζιτζικώστα λέγοντας ότι στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών τρεις υποψήφιοι μίλησαν για ανάγκη ανανέωσης στη ΝΔ και τώρα έχει απομείνει μόνο ένας και πρέπει να στηριχθεί γιατί η ΝΔ έχει ανάγκη ανανέωσης. Το 60% του κόσμου ζήτησε ανανέωση, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ακόμη αιχμές για τη στήριξη του κ.Μεϊμαράκη από τον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας εγώ είμαι αυτόφωτος, όποιος ψηφίζει Κυριάκο παίρνει Κυριάκο ενώ στο ερώτημα εάν στις 10 Ιανουαρίου αναμετρώνται «καραμανλικοί-μητσοτακικοί», ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «διαχωρισμούς του προηγούμενου αιώνα».

Σχολιάζοντας το ποσοστό που απέσπασε στον α' γύρο των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για αποτέλεσμα που ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών και γι' αυτό η διαφορά με τον Β.Μεϊμαράκη είναι «απολύτως αναστρέψιμη» στον β' γύρο.

«Κατάφερα να κινητοποιήσω κόσμο να ενδιαφερθεί για την ουσία της πολιτικής, άνοιξα την καρδιά μου και μίλησα το λόγο της αλήθειας. Πήρα το στοίχημα και μίλησα με ορθό πολιτικό λόγο» είπε.