Υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης ο Κώστας Ζουράρις με ιστορίες από τα παλιά

Υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης ο Κώστας Ζουράρις με ιστορίες από τα παλιά

«Θα σας πω δύο ιστορίες στα πέντε δημοκρατικά λεπτά. Το 1947 περίπου ο πατέρας μου, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της σεξολογίας στην Ελλάδα, παραπέμφθηκε από το έκτακτο διαρκές στρατοδικείο στη Θεσσαλονίκη, με την εισήγηση ότι επειδή ο Ζουράρης ο γιατρός είναι Κομμουνιστής χρησιμοποιεί ως πρόσχημα δήθεν επιστημονικές απόψεις για να αποποινικοποιήσει την ομοφυλοφιλία και δια του έργου του να πλήξει το μαχητικό φρόνημα του στρατεύματος», θυμήθηκε στο βήμα της Βουλής ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, τασσόμενος με αυτό τον τρόπο υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης και διαφοροποιούμενος από τη γραμμή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Σαράντα χρόνια αργότερα και ενώ είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Εσωτερικού δέχθηκε να ενταχθεί παράλληλα και στο Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλοφίλων Ελλάδας (ΑΚΟΕ), συνέχισε να αφηγείται ο κ. Ζουράρις και περιέγραψε τις αντιδράσεις που υπήρξαν από το ΚΚΕ Εσωτερικού κάνοντας λόγο για αντιδράσεις που τις χαρακτήρισε ως «βαναυσότητα» από το κόμμα του και σημειώνοντας ότι τότε πολλοί σύντροφοί του κατέφυγαν σε ένα απίστευτο υβρεολόγιο εναντίον του.

«Σας παρακαλώ πάρα πολύ να σταματήσει πια αυτή η βαρβαρότητα. Να ψηφίσουμε το νομοθέτημα του υπουργού και οποιαδήποτε ελαττώματα και όποια αριστερή σαχλαμάρα εμφιλοχωρεί έχουμε καιρό να τα διορθώσουμε. Έλεος πια» είπε ο κ. Ζουράρις.

Δημοφιλή