ΔΙΕΘΝΕΣ
23/12/2015 09:44 EET | Updated 23/12/2015 09:57 EET

Αυστραλοί φαρσέρ προκαλούν πανικό παριστάνοντας τους τρομοκράτες

Youtube

Πανικό έχουν προκαλέσει στην Αυστραλία τρεις νεαροί φαρσέρ που προσποιούνται τους τρομοκράτες.

Οι αδελφοί Jalal, ο Max, o Rebeen και ο Arman, διαθέτουν μια σελίδα στο Facebook όπου αναρτούν βίντεο με φάρσες που κάνουν σε διάφορα σημεία της Αυστραλίας.

Οι νεαρο φορούν κελεμπίες και πετούν βαλίτσες σε αυλές σπιτιών, εμπορικά καταστήματα και άλλους δημόσιους χώρους, προκαλώντας τον πανικό των περαστικών. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα δεν διστάζουν να απειλήσουν κάποιον με ψεύτικα όπλα, προκαλώντας λιποθυμίες και άλλες ακραίες αντιδράσεις.

Οι τρεις αδελφοί, παρότι αδιαφορούν πλήρως για την κατάσταση της υγείας των ανθρώπων που τρομάζουν, έχουν σχεδόν ένα εκατομμύριο ακολούθους στο Facebook. Παρόλα αυτά, πολλοί είναι οι χρήστες του διαδικτύου που τους προειδοποιούν ότι κάποια από τις φάρσες θα έχει τραγική κατάληξη. Ακόμα, μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας της Αυστραλίας του ζητούν να σταματήσουν, καθώς ενισχύουν την ρατσιστική συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν πολλοί μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, όπου έχασαν την ζωή τους 130 άνθρωποι, έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βίας κατά των μουσουλμάνων.