ΔΙΕΘΝΕΣ
23/12/2015 15:21 EET | Updated 23/12/2015 15:21 EET

Δύο Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός νεκροί σε επίθεση με μαχαίρια στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

Anadolu Agency via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου

Δύο Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν με μαχαίρια σε δύο Ισραηλινούς στην Ιερουσαλήμ, σκοτώνοντας τον έναν από αυτούς προτού να πέσουν νεκροί από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία, που χαρακτηρίζει το επεισόδιο «τρομοκρατική επίθεση».

Η επίθεση σημειώθηκε έξω ακριβώς από την Πύλη της Γιάφας, μια από τις κύριες εισόδους στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Αρχικά οι ισραηλινές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι οι τραυματισμένοι Ισραηλινοί ήταν τρεις, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι μόνο δύο άνθρωποι είχαν χτυπηθεί.

Μια ομάδα αποτελούμενη από γυναίκες μέλη της ισραηλινής συνοριοφυλακής «είδε τους τρομοκράτες, οπλισμένους με μαχαίρια, να χτυπούν έναν άνδρα» είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι. «Πυροβόλησαν εναντίον των τρομοκρατών και τους εξουδετέρωσαν» , συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι και οι δύο Παλαιστίνιοι είναι νεκροί.

Οι δύο Ισραηλινοί μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε τοπικά νοσοκομεία. Ο ένας, που έφερε τραύματα από σφαίρες, καθώς χτυπήθηκε από τα πυρά των αστυνομικών, λίγες ώρες αργότερα έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή.

(με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο)