ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/12/2015 17:14 EET | Updated 23/12/2015 17:27 EET

Μεϊμαράκης: Δεν λέγομαι Καραμανλής. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να αναφέρει το επώνυμό του, δικό του θέμα

Eurokinissi

«Εγώ είμαι Μεϊμαράκης, δεν λέγομαι ούτε Καραμανλής ούτε έχω καμία σχέση με τις βαρωνίες» δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στον ΣΚΑΙ, απαντώντας σε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «όταν ψηφίζεις Κυριάκο παίρνεις Κυριάκο».

Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την άποψη ότι «ο Κυριάκος λέει ψηφίζετε Κυριάκο και όχι Μητσοτάκη και μπράβο του, αλλά είναι αδύνατο να κατηγορούμαι για την αναβίωση ενός τεχνητού διχασμού. Εγώ υπηρέτησα τις αρχές μου με οποιονδήποτε Πρόεδρο. Την πρώτη φορά που εξελέγη βουλευτής για ποιόν λόγο πέρα του ονόματός του εξελέγη; Τις ψήφους τις πήρα επειδή με λένε Καραμανλή; Δεν είναι αυτό προσβλητικό; Ντρέπομαι πως κάποιοι με κατηγορούν λοιπόν για βαρονίες και τέτοιου τύπου συζητήσεις δεν θα ξανακάνω».

«Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να αναφέρει το όνομά του είναι δικό του θέμα» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να μη μιλάει για «βαρωνίες», καθώς είναι γιος πρώην πρωθυπουργού.

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, είπε πως δεν θα κάνει debate εάν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει να τον «προσβάλλει», παρακαλώντας τον συνυποψήφιό του να «κρατήσουμε ένα ήθος».

«Είμαι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη» τόνισε, ενώ εν συνεχεία υποστήριξε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πολιτικό χιούμορ. Επίσης υποστήριξε καθώς ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο κ. Μητσοτάκης είναι οι κύριοι εκφραστές του μνημονίου. Τόσο ο κύριος Μητσοτάκης όσο και ο κύριος Γεωργιάδης εφάρμοσαν τις πιο σκληρές πτυχές του μνημονίου είπε, λέγοντας ότι δεν θεωρεί μεταρρύθμιση το να απολύεις από το δημόσιο ή τις καθαρίστριες και ότι ο ίδιος είχε διαφωνήσει.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι το 28% των εκλογών μπορεί να το κάνει 38%, τονίζοντας ακόμη ότι η ενότητα της ΝΔ είναι δεδομένη.

Διαβάστε επίσης: Η αριθμητική των γαλάζιων εκλογών. Προσθέσεις και αφαιρέσεις στα στρατόπεδα των δυο μονομάχων

«Αισθάνομαι πως βρίσκομαι σε μία ευγενή άμιλλα με τον κύριο Μητσοτάκη και ναι θεωρώ πως το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό. Δεν θεωρώ το εαυτό μου ούτε φαβορί, ούτε outsider. Πλέον στις εκλογές υπάρχουν κάποια δεδομένα, όπως το εκλογικό σώμα το οποίο είναι συγκεκριμένο αλλά και τα εκλογικά κέντρα. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει εύκολα αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αναστραφεί».

Αναφερόμενος στη στήριξη που παρέχουν στον κύριο Μητσοτάκη οι κύριοι Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας, ο κύριος Μεϊμαράκης τόνισε: «δεν με ανησυχεί αυτό το γεγονός καθώς αυτή είναι η θέση τους και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα. Επίσης να γνωρίζετε πως ακόμη κι αν δεν εκλεγώ και πάλι φίλοι θα είμαστε. Δεν κάνω συναλλαγές ή άλλου τύπου συζητήσεις. Εγώ δεν έχω το χρόνο να βρίσκομαι όπως οι κύριοι Γεωργιάδης και Μητσοτάκης 5 φορές την ημέρα στα κανάλια».

Για το εάν θεωρεί τον εαυτό του προσβεβλημένο από τα όσα έχουν ακουστεί από την πλευρά Μητσοτάκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε: «Θεωρώ προσβλητικό το γεγονός πως ακούγεται από την πλευρά Μητσοτάκη πως ο κύριος Μεϊμαράκης δεν έχει πρόταση. Πρόταση υπάρχει και την έχω αναλύσει από τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το δεύτερο είναι πως κάποιοι μιλούν για την οργάνωση του κόμματος, ενώ είναι γνωστό πως προσωπικά από τα κομματικά απείχα από το 2009, ενώ ο κύριος Μητσοτάκης ο οποίος και το 2015 υπήρξε εκπρόσωπος του κόμματος σήμερα λέει πως δεν του αρέσει η οργάνωση που υπηρέτησε. Επίσης θεωρώ ανεπίτρεπτο το γεγονός πως ενώ ήξερε ο κύριος Μητσοτάκης πως είχα προσωπικούς λόγους εχθές που δεν μου επέτρεψαν να είμαι στη βουλή και γνωρίζει τις θέσεις μου για το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο εδώ και καιρό όλος ο κόσμος γνωρίζει πως θα ψήφιζα, βγήκε σήμερα να ζητήσει με τρόπο άκομψο επίσημη τοποθέτησή μου. Μου κάνει δηλαδή μάθημα αυτός που απείχε από την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας;»

Αναφορικά με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποψηφίους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε: «Το επίπεδο διαλόγου και το ήθος θα το προσδιορίσει ο κύριος Μητσοτάκης αλλά θα απαντώ σε όλα όσα με αφορούν και σε όσα προκαλούμαι. Αν δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος πιστεύω πως θα με στήριζε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η ανανέωση δεν είναι ίδιον μόνο των νέων ηλικιακά. Είναι ένα ρατσιστικό πολιτικό δίλημμα στο οποίο προσωπικά δεν μετέχω. Βάλαμε και τον κύριο Παπαμιμίκο που είναι κάτω των 40 πέτυχε;»