CULTURE
29/12/2015 04:38 EET

Οι 9 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες τρόμου που θα σας ταράξουν χρονιάρες μέρες

YouTube

Από τη μία, υπάρχουν αυτοί που λατρεύουν το «Love Actually» και το «You've Got Mail» και το «Elf» και όλες αυτές τις κομεντί και κωμωδίες που διαδραματίζονται κατά τη εορταστική περίοδο και ξυπνούν μέσα μας το πνεύμα της συγχώρεσης, της αγάπης, της αδελφοσύνης και όλα όσα εκπροσωπούν τα Χριστούγεννα -σύμφωνα με το Hollywood, τουλάχιστον.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν κι εκείνοι που δεν αντέχουν άλλη αγάπη και χριστουγεννιάτικο ρομαντισμό και θέλουν να δουν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και όλη την ενδιάμεση εβδομάδα να πνίγονται στο αίμα, τον τρόμο, την εκδίκηση και τις κατά συρροή δολοφονίες.

Και επειδή οι πρώτοι αποτελούν την πλειοψηφία και τα κανάλια δουλεύουν σχεδόν αποκλειστικά για λογαριασμό τους αυτές τις μέρες, αποφασίσαμε φέτος να μεριμνήσουμε για τη δεύτερη κατηγορία θεατών και να ετοιμάσουμε μια λίστα για τα μάτια τους μόνο.

Αν λοιπόν λατρεύετε ένα καλό χριστουγεννιάτικο θρίλερ, σβήστε όλα τα φώτα του σπιτιού εκτός από τα λαμπάκια στο δέντρο, πάρτε αγκαλιά την πιατέλα με τα μελομακάρονα και ετοιμαστείτε για τα πιο απολαυστικά λουτρά αίματος με σάουντρακ την «Άγια Νύχτα».

Silent Night, Bloody Night (1972)

Ένας άντρας κληρονομεί μια έπαυλη που κάποτε ήταν άσυλο για ψυχοπαθείς και λίγο πριν τα Χριστούγεννα αποφασίζει να την πουλήσει. Όταν όμως αρχίζει να εξερευνά τα εγκλήματα που έλαβαν χώρα παλιότερα σε αυτή, καταλαβαίνει πως κάτι πάει πολύ, πολύ στραβά.

Black Christmas (1974)

Αυτά τα Χριστούγεννα δεν εξελίσσονται και τόσο καλά για την αδελφότητα των φοιτητριών της ταινίας, καθώς υπάρχει ένας άγνωστος που δεν σταματά να τους κάνει τρομακτικά τηλεφωνήματα. Όταν τα μέλη της αδελφότητας αρχίζουν να πεθαίνουν το ένα μετά το άλλο, αρχίζουν να σκέφτονται πως τα τηλεφωνήματα ίσως να μην ήταν και τόσο ενοχλητικά, τελικά.

Christmas Evil (1980)

Ένας ψυχοπαθής δολοφόνος ντύνεται Άγιος Βασίλης και αναλαμβάνει να ξεχωρίσει τους «καλούς» από τους «άτακτους» στη δική του, διεστραμμένη λίστα -δεν χρειάζεται να σας πούμε τι συμβαίνει στους άτακτους. Ο John Waters είναι φαν της ταινίας, οπότε έχει το cult παράσημο που χρειάζεται για να την εμπιστευτείτε.

To All A Goodnight (1980)

Ο διευθυντής μιας σχολής θηλέων φεύγει για τα Χριστούγεννα και οι φοιτήτριες οργανώνουν ένα πάρτυ με αγόρια. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει, ωστόσο, είναι ο μανιακός δολοφόνος που αρχίζει να εξαφανίζει ένα ένα τα παράνομα ζευγαράκια. Φυσικά και είναι ντυμένος Άγιος Βασίλης, τι ερωτήσεις είναι αυτές.

Don't Open Till Christmas (1984)

Αυτή η ταινία μας έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο μπορεί να γίνει αρκετά παρανοϊκό όταν έχει κέφια. Ο δολοφόνος που συναντάμε εδώ δεν φαίνεται να έχει και τις πιο χαρούμενες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία, για αυτό και σκοτώνει οποιονδήποτε φορά τη στολή του Άγιου Βασίλη. Υπάρχουν κάποιες μέρες (ειδικά όταν δεν έχετε καταφέρει να πάρετε άδεια μέσα στις γιορτές) που το έχετε σκεφτεί κι εσείς, παραδεχτείτε το.

Santa Claws (1996)

Οι συνάδελφοι μιας ηθοποιού που πρωταγωνιστεί σε b-movies σκοτώνονται ο ένας μετά τον άλλο από έναν δολοφόνο που προτιμά να ντύνεται ως Άγιος Βασίλης. Το λογοπαίγνιο του τίτλου, σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, αναφέρεται στο όπλο του δολοφόνου που δεν είναι άλλο από μια δαγκάνα.

Jack Frost (1997)

Ο κατά συρροή δολοφόνος Jack Frost οδηγείται προς την εκτέλεσή του, όταν η κλούβα στην οποία βρίσκεται συγκρούεται με ένα φορτηγό που μεταφέρει «γενετικό υλικό». Λίγο η θανατηφόρα σύγκρουση, λίγο τα χημικά, λίγο το χιόνι, ο Frost μεταμορφώνεται σε ένα δολοφονικό χιονάνθρωπο που ορκίζεται να πάρει εκδίκηση από τον σερίφη που τον συνέλαβε.

Rare Exports: A Christmas Tale (2010)

Ταινία από τον βορρά και να μην είναι σχετικά αρρωστημένη δεν γίνεται, και η συγκεκριμένη η πρόταση από τη Φινλανδία ακολουθεί το παραδοσιακό αυτό μοτίβο. Εδώ δεν έχουμε έναν δολοφόνο που παίζει τον Άγιο Βασίλη αλλά έναν πραγματικό Άγιο Βασίλη με σατανικές διαθέσεις για τα παιδιά που «δεν ήταν καλά». Bonus λεπτομέρεια: τα ξωτικά τον βοηθούν να αιχμαλωτίσει τα εν λόγω παιδιά.

Silent Night (2012)

Remake της κλασικής ταινίας του 1984, όπου ένας νεαρός, βασανισμένος από τη δολοφονία των γονιών του και την κακοποίηση που δέχθηκε από την Ηγουμένη του ορφανοτροφείου στο οποίο μεγάλωσε, αρχίζει να σφαγιάζει κόσμο ντυμένος ως, τι άλλο, Άγιος Βασίλης.