ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/01/2016 11:27 EET

Εuro 2016 στη Γαλλία και ο φόβος της τρομοκρατίας

www.diggita.it/v.php?id=1393426" data-caption="Oggi in campo alle 20.45 per le qualificazioni ai prossimi europei in Francia l'Italia fa visita allpronostici, qualificazioni, euro 2016 articolo completo: www.diggita.it/v.php?id=1393426" data-credit="NazionaleCalcio/Flickr">

Οι Γάλλοι ανησυχούν για νέα τρομοκρατικό χτύπημα μετά τα τραγικά γεγονότα του Νοεμβρίου και τις επιθέσεις στο Παρίσι. Με αφορμή του Euro που θα διεξαχθεί στη Γαλλία, έγινε γνωστό από δηλώσεις της Ύπατη Εκπρόσωπος εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μοχερίνι πως : «Η Γαλλία έχει αιτηθεί βοήθειας και συνδρομής, σύμφωνα με το άρθρο 42-7, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία της Ένωσης", ενώ ο Γάλλος Υπουργός Αμύνης το χαρακτήρισε "Πολιτική ενέργειας υψίστης σημασίας».

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έξτρα μέτρα ασφαλείας στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι αποστολές των ομάδων και τα προπονητικά κέντρα.

Όσο αφορά το αγωνιστικό μέρος του τουρνουά οι 24 ομάδες χωρίστηκαν σε έξι ομίλους των τεσσάρων. Οι δύο πρώτοι από τους ομίλους και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

Η οργάνωση θα ανοίξει στις 10/6 με το παιχνίδι της «οικοδέσποινας» Γαλλίας κόντρα στη Ρουμανία, στο Παρίσι, στην αναμέτρηση για τον 1ο όμιλο, στον οποίο μετέχουν επίσης η Αλβανία και η Ελβετία. Στον δεύτερο όμιλο θα τεθούν αντιμέτωπες οι Αγγλία, Ρωσία, Ουαλία και Σλοβακία, ενώ στον τρίτο η Γερμανία, η Β. Ιρλανδία, η Ουκρανία και η Πολωνία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τέταρτος όμιλος αφού Ισπανία, Τουρκία, Κροατία και Τσεχία θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους, όπως και ο πέμπτος, στον οποίον μετέχουν το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Σουηδία και η Ιταλία. Πορτογαλία, Ισλανδία, Ουγγαρία και Αυστρία θα είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τα εισιτήρια της πρόκρισης στον έκτο και τελευταίο όμιλο.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 10 στάδια, 4 στο βορρά: Στη Λανς, στη Λιλ και στο Παρίσι σε δύο και 6 στο νότο: Στο Μπορντό, στη Λυών, στη Μασσαλία, στη Νίκαια, στην Τουλούζ και το Σαιντ-Ετιέν).

Ο τελικός αναμένεται να διεξαχθεί στις 10 Ιουλίου στο Σταντ Ντε Φρανς στο Παρίσι.