Ποιος είπε ότι τελείωσαν τα Χριστούγεννα; Πως να κρατήσετε ζωντανές τις καλύτερες στιγμές των γιορτών όλο τον χρόνο

Ποιος είπε ότι τελείωσαν τα Χριστούγεννα; Πως να κρατήσετε ζωντανές τις καλύτερες στιγμές των γιορτών όλο τον χρόνο
Group of friends dancing and having fun together
Brand New Images via Getty Images
Group of friends dancing and having fun together

Μπορεί οι γιορτές να τελείωσαν και να μπαίνουμε όλοι σιγά σιγά στην καθημερινότητά μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να φύγουμε εντελώς από το εορταστικό κλίμα. Άλλωστε, οι γιορτές έχουν και τα καλά τους, οπότε γιατί να μην τα εκμεταλλευτούμε όλη την χρονιά που μας έρχεται;

Μην ξεχνάτε να γιορτάζετε

Πριν τα Χριστούγεννα, ποια ήταν η τελευταία φορά που βγήκατε έξω με τους φίλους σας για να γιορτάσετε κάτι; Κάτι μικρό ή ακόμα και κάτι πιο σημαντικό. Το να γιορτάζετε τα σημαντικά (ή και τα λιγότερο σημαντικά) πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας, σας δίνει μία αίσθηση κοινωνικής σύνδεσης με τους γύρω σας και χτίζει δυνατότερους δεσμούς. Βρίσκοντας αφορμές για να γιορτάσετε με τους φίλους σας θα σας βοηθήσει και να έχετε περισσότερο χρόνο μαζί τους και να μειώσετε το άγχος της καθημερινότητας.

Στείλτε κάρτες

Συνηθίζουμε να στέλνουμε κάρτες κατά τη διάρκεια των γιορτών, αλλά ποιος μας εμποδίζει να το κάνουμε και τον υπόλοιπο χρόνο. Γράφοντας ευχετήριες και ευχαριστήριες κάρτες μπορεί να έχει συναισθηματικά και ψυχικά οφέλη. Επίσης, αποτυπώνοντας τις ευχές και τις ευχαριστίες σας στο χαρτί σας βοηθά να επικεντρώνεστε σε όλα τα θετικά της ζωής σας που πρέπει να είστε ευγνώμονες.

Να είστε γενναιόδωροι

Κατά τη διάρκεια των γιορτών συνηθίζουμε να προσφέρουμε σε όλους όσους το έχουν ανάγκη. Αυτό, όμως, δεν χρειάζεται να σταματήσει εκείνη την περίοδο, αλλά μπορεί να συνεχιστεί και όλο τον χρόνο. Κάντε δώρα, βοηθήστε και προσφέρετε σε όσους έχουν ανάγκη και δεν θα χάσετε. Έρευνες έχουν δείξει ότι ότι η γενναιοδωρία και η καλοσύνη έχουν μεγάλα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Περάστε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Το να περιτριγυρίζετε τον εαυτό σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι πάντα θετικό. Δεν χρειάζεται να περιμένετε μία γιορτή ή τα Χριστούγεννα για να το κάνετε.

Αφήστε τον εαυτό σας να μπει σε πειρασμό

Τις γιορτές αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να φάει λίγο παραπάνω, να πιει περισσότερο και να γενικά να ενδώσει σε όλους τους πειρασμούς. Το να επιτρέπετε στον εαυτό σας να ξεφύγει που και που είναι πολύ αναζωογονητικό, αφού σας βοηθάει να μειώσετε το άγχος και να νιώσετε περισσότερο ελεύθεροι. Επιπλέον, έρευνα έχει δείξει ότι όσοι άφηναν τον εαυτό τους να ξεφύγει που και που από την αυστηρή καθημερινή διατροφή τους ήταν πιο εύκολο να μείνουν συνεπείς στην δίαιτά τους.

Κάντε διαλείμματα

Ίσως το πιο όμορφο κομμάτι των γιορτών είναι ότι κάνουμε διάλειμμα από την καθημερινότητά μας, αλλά και την δουλειά μας. Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2010 διαπίστωσε ότι η ανυπομονησία των γιορτών και η οργάνωση των διακοπών συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση του επιπέδου ευτυχίας τους ατόμου, οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι να κάνετε διαλείμματα από την δουλειά σας.

Το άρθρο αυτό βασίστηκε στο «How To Celebrate The Best Parts Of The Holidays All Year Long» που δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.