ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/01/2016 09:58 EET | Updated 05/01/2016 09:59 EET

Η ερμηνεία της δήλωσης Τζιτζικώστα

Sooc

Στο μικροσκόπιο των επιτελείων του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν μπει οι δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα επιχειρώντας να ερμηνεύσουν πίσω από τις γραμμές τις πραγματικές διαθέσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου για την αρχηγία της ΝΔ.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ.Τζιτζικώστας, μέσα σε 252 λέξεις που χρησιμοποίησε στην δήλωσή του, απέφυγε επιμελώς να μιλήσει ανοιχτά και να διατυπώσει με ονόματα την προτίμησή του στον δεύτερο γύρο, δίνοντας την εντύπωση ότι συστήνει στους ψηφοφόρους του ψήφο κατά συνείδηση και άρα ότι δεν προτίθεται να δώσει «γραμμή» ούτε υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ούτε υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάταια οι δύο μονομάχοι, οι οποίοι βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη περίμεναν το ξεκάθαρο νεύμα του κ.Τζιτζικώστα, που θα ξεκλείδωνε και τους 101.134 εκλογείς της Β. Ελλάδας.

Ο ίδιος, μπορεί να περιορίστηκε σε ευχαριστίες προς τους 400.000 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο και σε αναφορές ότι δεν θα συμμετάσχει σε γραμμές και υποδείξεις, ήδη πάντως άρχισαν οι πρώτες ερμηνείες από στελέχη και μέλη του κόμματος που θεωρούν ότι με τα όσα ή κυρίως με όσα δεν είπε, κλείνει το μάτι υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ.

Ωστόσο, λίγο πριν ξεκινήσουν οι δηλώσεις του κ.Τζιτζικώστα ένα γεγονός ερμηνεύθηκε από πολλούς ως έμμεση προτροπή προς τους ψηφοφόρους που τον στήριξαν στον πρώτο γύρο, να επιλέξουν στον επόμενο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ ο οποίος ήταν κοντά και είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, με δημόσια δήλωσή του έσπευσε να ταχθεί στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στέλνοντας – σύμφωνα με πολλά στελέχη – το σήμα ενόψει της διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής.

Η μακρά σύσκεψη του επιτελείου του Αποστολου Τζιτζικωστα το βράδυ της Δευτέρας ήταν αρκετή για να δώσει τροφή σε σενάρια και παρασκηνιακές ζυμώσεις, με τις πληροφορίες να δίνουν και να παίρνουν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αργά το απόγευμα έφταναν στα δημοσιογραφικά γραφεία φήμες για μια έμμεση στήριξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τις ήδη κακές σχέσεις του με την καραμανλική πτέρυγα και άλλες πληροφορίες να μιλούν για αποχωρήσεις στελεχών προς την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ολόκληρη η δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 400.000 φίλους της παράταξής μας που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Η παρουσία τους έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας και δυναμικής της παράταξής μας.

Τους καλώ τώρα να συμμετέχουν και πάλι μαζικά στον δεύτερο γύρο των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή.

Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα που πίστεψαν και στήριξαν όσα ανέδειξα για την παράταξή μας με την υποψηφιότητά μου:

Για μια Νέα Δημοκρατία με διαφορετική νοοτροπία, ανανεωμένη και σύγχρονη, ανοιχτή στο διάλογο, συλλογική στις αποφάσεις της, αξιοκρατική στα όργανά της, αποφασιστική στην εφαρμογή της ιδεολογίας μας.

Για μια Νέα Δημοκρατία μακριά από το λαϊκισμό, τις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.

Παραμένω πιστός σε αυτές τις αρχές και στη σταθερή θέση μου ότι η δύναμη αυτής της παράταξης είναι ο κόσμος της και ότι οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες δεν χρειάζονται ούτε γραμμές, ούτε υποδείξεις, ούτε καθοδήγηση. Θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους και μόνο. Η ελεύθερη βούληση των φίλων της παράταξής μας δεν πρέπει να χειραγωγείται. Και αυτό οφείλουν να το σεβαστούν όλοι και πρώτος εγώ.

Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω να μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις, από την πρώτη γραμμή της παράταξης, όποια και αν είναι η επιλογή της βάσης. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ενότητα και για να καταφέρουμε να ξαναφτιάξουμε μια μεγάλη, σύγχρονη και ανοιχτή Κεντροδεξιά Παράταξη, που συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία.

Σας ευχαριστώ».

Sponsored Post