ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/01/2016 11:28 EET | Updated 08/01/2016 11:39 EET

Τα ΜΑΤ χτύπησαν συνταξιούχους στο Σύνταγμα. Ένας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο

Eurokinisi

Για υπέρμετρη αστυνομική βία καταγγέλλουν την αστυνομία μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία συμμετείχαν σε πορεία ενάντια στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν με γκλομπ διαδηλωτές ανάμεσά τους ηλικιωμένα άτομα ορισμένα εκ των οποίων έπεσαν στο οδόστρωμα.

Μάλιστα ένας συνταξιούχος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες καθώς δέχθηκε χτύπημα από αστυνομικό στο κεφάλι.

Άκόμη ένας ηλικιωμένος περικυκλώθηκε από άνδρες των ΜΑΤ και χρειάστηκε η επέμβαση άλλων διαδηλωτών για τον απεγκλωβισμό του.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία και έχουν δοθεί στην κυκλοφορία οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

«Mε ψέματα, προκλήσεις και καταστολή προχωρά η κυβέρνηση στη διάλυση του ασφαλιστικού» καταγγέλλει με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Η προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού του εργατικού-λαϊκού κινήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση στα χνάρια τον προκατόχων της, δε θα περάσει!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Mε ψέματα, προκλήσεις και καταστολή

προχωρά η κυβέρνηση στη διάλυση του ασφαλιστικού!

 

Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής! Χωρίς να κρατά ούτε τα προσχήματα ο υπουργός εργασίας προχώρησε στη σημερινή συνέντευξη τύπου σε μια πρωτοφανή και προκλητική δήλωση.

 

Βάφτισε ως υπεύθυνη στάση τη στάση της μεγαλοεργοδοσίας, δηλαδή αυτών που ευθύνονται σήμερα για την κρίση, που έχουν καταληστεύσει τα ταμεία, αυτών που σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία έχουν αφήσει απλήρωτους πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους, που έχουν μαύρη ανασφάλιστη εργασία πάνω από 25%, που έχουν τσακίσει τους μισθούς και τους έχουν καθηλωμένους στα άθλια επίπεδα των 300 και των 400 ευρώ, αυτών που ακονίζουν τα νύχια τους πάνω στα αποκαΐδια του ασφαλιστικού.

 

Αποκαλύφθηκε με τον πιο τρανταχτό τρόπο για ποιους η κυβέρνηση νομοθετεί και ποιους εξυπηρετεί το νέο ασφαλιστικό. Αποκαλύφθηκε ότι όποια ανάπτυξη προσμένουν και επιδιώκουν να υπάρχει, αυτή θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.

Αυτό το δρόμο καλεί η κυβέρνηση να ακολουθήσει ο εργαζόμενος λαός!

Την υπεύθυνη υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου!

 

Αυτός ο δρόμος για τους εργαζόμενους είναι αυτοκτονία!

 

Ο υπουργός εργασίας στη σημερινή συνέντευξη τύπου προσπαθεί να κάνει για άλλη μία φορά το «μαύρο – άσπρο», συνεχίζει να κοροϊδεύει ανοιχτά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία.

 

Όσα στοιχεία και αν κατασκευάσουν για να περάσει αναίμακτα το κυβερνητικό σχέδιο, ότι τερτίπια και αν χρησιμοποιούν, η αλήθεια είναι μια: Ότι η κυβερνητική πρόταση πατώντας πάνω στους νόμους ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη – Βρούτση), δίνει συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην πρόνοια. Φέρνουν «γρήγορο θάνατο» για το ασφαλιστικό, χτυπούν συνολικά τις κύριες και επικουρικές συντάξεις με μειώσεις ως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζουν το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του το 2019, εκμηδενίζουν τις επικουρικές συντάξεις, φέρνουν νέες μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις, τσακίζουν τα προνοιακά επιδόματα.

 

Όσα ο εργαζόμενος λαός με τους αγώνες και τις απεργίες του πέταξε από το παράθυρο τα προηγούμενα χρόνια, τα φέρνουν από τη μπροστινή πόρτα υπό το μανδύα της ισότητας και της δικαιοσύνης.

 

Η προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού του εργατικού-λαϊκού κινήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση στα χνάρια τον προκατόχων της, δε θα περάσει!

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, να μη συμβιβαστούν με τα ελάχιστα, να απαντήσουν αγωνιστικά στα κυβερνητικά ψέματα και στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

 

Να φτάσει παντού το σύνθημα:

 

Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο

πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο».

Sponsored Post