Κατεδάφιση νοσοκομείου στην Κίνα ενώ βρίσκονταν μέσα... άνθρωποι

Κατεδάφιση νοσοκομείου στην Κίνα ενώ βρίσκονταν μέσα... άνθρωποι
shanghaidaily

Mια μπουλντόζα κατεδάφισε τμήμα ενός νοσοκομείου στην Κίνα ενώ βρισκόταν σε λειτουργία και παρείχε υπηρεσίες με αποτέλεσμα να θάψει κάτω από τα χαλάσματα τις σορούς των ασθενών που βρίσκονταν στο νεκροτομείο και παραλίγο να σκοτώσει γιατρούς και έναν ασθενή, μετέδωσαν κινεζικά μέσα ενημέρωσης με τις αρχές να διαβεβαιώνουν ότι διεξαγάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Περίπου 20 άνθρωποι ντυμένοι με στρατιωτικές στολές συμμετείχαν την Πέμπτη στην επιχείρηση κατεδάφισης ενός τμήματος του Νοσοκομείου αριθμός 4 του Πανεπιστημίου του Ζενγκζού, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χενάν (κεντρικά), σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ που μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

«Προσπαθούσα να χρησιμοποιήσω ένα διαγνωστικό μηχάνημα. Ο θόρυβος (της κατεδάφισης) ήταν τρομαχτικός» δήλωσε ο Λιου Σουνγκουάνγκ, διευθυντής του τμήματος ραδιολογίας ακτινολογίας στο τηλεοπτικό δίκτυο.

«Ο ασθενής μου καθόταν δίπλα μου και άρχισε να ουρλιάζει καθώς φοβήθηκε ότι πρόκειται για σεισμό. Έτρεξε για να σωθεί, τρομοκρατημένος» περιέγραψε ο ίδιος.

Την ώρα της κατεδάφισης μόνο κάποιοι γιατροί και ένας ασθενής παρέμεναν εντός του κτιρίου. Στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο από μέσα μαζικής ενημέρωσης και προβάλλονται ως στιγμιότυπα που τραβήχθηκαν εντός του νοσοκομείου απεικονίζονται πολλές αίθουσες όπου η οροφή έχει καταρρεύσει, διακρίνονται κατεστραμμένοι τοίχοι , φωτιστικά να αιωρούνται και όγκοι από καλώδια και συντρίμμια. Το νεκροτομείο, όπου είχαν μεταφερθεί οι σοροί ασθενών που απεβίωσαν, είχε «διαλυθεί» σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Dahebao και τουλάχιστον 6 σοροί θάφτηκαν κάτω από τα χαλάσματα.

Τρεις εργαζόμενοι στο νοσοκομείο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διακπληκτισμών με τα συνεργία κατεδάφισης, μετέδωσε το CCTV, και ιατρικοί εξοπλισμοί υπέστησαν σοβαρές ζημιές, μεταξύ αυτών ένα μηχάνημα αξίας 4 εκατομμυρίων γουάν (560.000 ευρώ), είπε ένας αξιωματούχος. Το τμήμα ραδιολογίας ακτινολογίας και το νεκροτομείο που βρίσκονται σε σημείο όπου θα περάσει ένας αυτοκινητόδρομος υπέστησαν ζημιές, επισήμανε το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι αρχές της περιοχής Χουιτζί, όπου βρίσκεται το κτίριο, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι διεξαγάγεται μια έρευνα ωστόσο κανένα αποτέλεσμα δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από τη Δευτέρα. Επιπλέον σημείωσαν ότι δεν έχουν αναγνωριστεί τα πρόσωπα που έκαναν την κατεδάφιση. «Πρόκειται σίγουρα για την επιχείρηση που πραγματοποιεί τις εργασίες για την κατασκευή του δρόμου που έδωσε εντολή για αυτό. Η έρευνα θα ολοκληρωθεί ταχύτατα!» έγραψε ένας χρήστης του Διαδικτύου σε μια χώρα όπου οι κατεδαφίσεις χωρίς την άδεια των ιδιοκτητών αποτελούν συχνό φαινόμενο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή