ΔΙΕΘΝΕΣ
11/01/2016 12:10 EET | Updated 11/01/2016 12:10 EET

Πούτιν: Για μένα τα σύνορα ή τα εθνικά εδάφη δεν είναι σημαντικά

Mikhail Svetlov via Getty Images
MOSCOW, RUSSIA - DECEMBER,24: (RUSSIA OUT) Russian President Vladimir Putin speeches during a meeting of business community representatives in the Kremlin, on December 24, 2015 in Moscow, Russia. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στην χώρα του οποίου προσαρτήθηκε η χερσόνησος της Κριμαίας το 2014, δήλωσε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι τα σύνορα δεν είναι κατά τη γνώμη του «σημαντικά» κι ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται παρά για τη «μοίρα των ανθρώπων».

«Για εμένα, δεν είναι τα σύνορα ή τα εθνικά εδάφη που είναι σημαντικά, αλλά η μοίρα των ανθρώπων» επισήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα.

«Πρέπει πάντα κανείς να μένει προσηλωμένος στο διεθνές δίκαιο. Αυτό επίσης συνέβη και στην περίπτωση της Κριμαίας» που προσάρτησε η Μόσχα το 2014, διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Η ύπαρξη «ρωσικού πληθυσμού» στην «περίπτωση (της Κριμαίας) είναι ξεκάθαρη (...). Σας το λέω: η επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία είναι δίκαιη» προσέθεσε ο ίδιος, ο οποίος έκρινε πως οι κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας σε βάρος της Ρωσίας είναι «παράλογες».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)