ΔΙΕΘΝΕΣ
11/01/2016 07:15 EET | Updated 11/01/2016 07:17 EET

Τα παιδιά του «Ελ Τσάπο» απειλούν με πόλεμο και χάος την κυβέρνηση του Μεξικό

ASSOCIATED PRESS
In this Friday, Jan. 8, 2016 photo, Joaquin

Με πόλεμο απειλούν την κυβέρνηση του Μεξικό οι γιοι του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν Γκουσμάν ή αλλιώς «Ελ Τσάπο» λίγες ημέρες μετά την σύλληψη του πατέρα τους. Όπως μεταδίδει η Daily Mail, πρόκειται για δύο λογαριασμούς στο twitter οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στους γιους του «Ελ Τσάπο», Αλφρέντο και Ιβάν Αρχιβάλντο.

Τα μηνύματα τα οποία από τα μεξικανικά ΜΜΕ θεωρούνται ως αυθεντικά, απειλούν ευθέως με χάος την κυβέρνηση του προέδρου της χώρας, Πένα Νιέτο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι λογαριασμοί των δύο αδερφών έχουν πάνω από 1 εκατ. followers. Ο Ιβάν Γκουσμάν ανήρτησε το πρώτο του tweet, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση στο twitter από τον πρόεδρο της χώρας για την σύλληψη του πατέρα του, στον οποίο απαντούσε βρίζοντας τον.

Λίγο μετά ανήρτησε και το δεύτερο tweet στο οποίο έγραφε: «Δεν ξέρετε τι έχετε κάνει και σε τι χάος μπλέξατε τους εαυτούς σας».

Λίγο μετά ο άλλος γιος του Γκουσμάν ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα tweet στο οποίο έγραφε:

«Μπορώ να είμαι άγιος εάν μου συμπεριφέρεστε δίκαια, διαφορετικά γίνομαι δηλητηριώδης και η κυβέρνηση σύντομα θα μάθει τους Γκουσμάνς».

Σε άλλο του tweet αναφέρει πως όσο ο Ελ Τσάπο θα είναι πίσω από τη φυλακή ο Ιβάν Γκουσμάν θα είναι υπεύθυνος για τον λαθρεμπόριο ναρκωτικών ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Όπως λέει ο μπαμπάς μου, όσο εγώ δεν είμαι εδώ ο Ιβάν Γκουσμάν θα είναι εκεί και θα τον σέβεστε. Όσο υπάρχει ζωή υπάρχει και ελπίδα, μάγκες».

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά του βαρόνου των ναρκωτικών έχουν προκαλέσει κατά το παρελθόν με το να ανεβάσουν στο twitter φωτογραφίες με όπλα, ναρκωτικά αλλά και ωραίες γυναίκες.