ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11/01/2016 10:32 EET | Updated 11/01/2016 15:44 EET

«Δεν υπάρχει θέμα Grexit» δηλώνει τώρα ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ μετά τη συνάντηση με τον Τσακαλώτο

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Μένει ακόμα να γίνει δουλειά με την Ελλάδα, αλλά βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, δεν υπάρχει θέμα Grexit, δήλωσε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Έλληνα ομόλογό του στο Ελσίνκι.

Ο κ. Στουμπ ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν εξακολουθεί να θέτει ζήτημα αποχώρησης της Ελλάδος από την ευρωζώνη όπως είχε υποστηρίξει το περασμένο καλοκαίρι και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει θέμα Grexit. Ακούω παντού καλά λόγια για την Ελλάδα και από άλλες χώρες και μέσα στο Eurogroup».

Νωρότερα, με tweet του ο Πάσι Ραχάλα, ειδικός σύμβουλος του Στουμπ, ο Φινλανδός υπουργός μίλησε για το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δηλώνοντας ότι η «Φινλανδία επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Σε δική του ανάρτηση στο twitter, ο Στουμπ χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο καλή.

«Καλή η συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Εξαιρετικός συνάδελφος. Καλή συνεργασία και εμπιστοσύνη. Τα λέμε στο Eurogroup την Πέμπτη», αναφέρει το μήνυμα του Στουμπ.

Τσακαλώτος: Εποικοδομητική η συνάντηση

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τη συνάντηση και τις συνομιλίες με τον Φινλανδό ομόλογό του, Αλεξάντερ Στουμπ, στο Ελσίνκι.

«Συζητήσαμε για τον ελληνικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, που ξεκίνησε με την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα συνεχίζεται με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση.

Μετά το Ελσίνκι επόμενος σταθμός του Έλληνα υπουργού Οικονομικών θα είναι το Άμστερνταμ όπου θα συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του πριν μεταβεί στο Βερολίνο για τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Περιμένοντας τις πρώτες αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ρίχνει όλο το βάρος στην επιτάχυνση των διαδικασιών της αξιολόγησης προκειμένου να ανοίξει το συντομότερο δυνατό η διαπραγμάτευση για τη διαχείριση του χρέους.