ΔΙΕΘΝΕΣ
11/01/2016 17:06 EET | Updated 11/01/2016 17:08 EET

Οι ευρωπαϊκές χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής παρενόχλησης στην Ε.Ε.

Comstock

Η Σουηδία και η Δανία είναι οι χώρες της Ε.Ε. στις οποίες σημειώνονται τα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής παρενόχλησης στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα/ γράφημα του Independent, που επικαλείται στοιχεία του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.

You will find more statistics at Statista

Στο γράφημα παρουσιάζονται τα ποσοστά σεξουαλικής παρενόχλησης κατά την ενήλικη ζωή. Η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη κλίμακα, με το ποσοστό να κυμαίνεται μεταξύ 40% και 59%. Η Σουηδία και η Δανία βρίσκονται αντίστοιχα στο 80%-100%.

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε δεδομένα του 2012, που δημοσιοποιήθηκαν από τον Οργανισμό στην αναφορά του για το 2014, με τίτλο «Violence against women: EU-wide survey».

Σημειώνεται πως το περασμένο έτος το Ινστιτούτο Gatestone είχε κατονομάσει τη Σουηδία «πρωτεύουσα της Δύσης στους βιασμούς», βάσει στοιχείων του 2010, βάζοντάς την στη δεύτερη θέση πίσω από το Λεσότο στην Αφρική. Σύμφωνα με το ινστιτούτο, το ότι «το 1975 η σουηδική βουλή ψήφισε ομόφωνα ότι η Σουηδία πρέπει να αλλάξει από ομοιογενής σε πολυπολιτισμική χώρα» φαίνεται να έχει τη σημασία του, ωστόσο δεν μπορεί να δοθεί ακριβής απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς ο σουηδικός νόμος απαγορεύει την καταχώρηση βάσει καταγωγής ή θρησκείας.