Ολυμπιακός - Χανιά 6-0

Ολυμπιακός - Χανιά 6-0
contra.gr

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον ΑΟ Χανίων, τον οποίο και φιλοδώρησε με έξι γκολ, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση του στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Δυο γκολ ο Κασάμι, χαμένο πέναλτι από τον Φουστέρ.

Η εικόνα του αγώνα

Το 1-4 του πρώτου αγώνα μετέτρεπε σε "τυπική διαδικασία" τον επαναληπτικό μεταξύ του Ολυμπιακού και των Χανίων. Παρόλα αυτά, ο αγώνας άρχισε με τους "καλύτερους οιωνούς" για τους "ερυθρόλευκους", αφού μόλις στο 4ο λεπτό ο Σάσα Ζντιέλαρ με πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή, ύστερα από πάσα του Τάσου Αυλωνίτη, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και οχτώ λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους με ένα τρομερό -σε εκτέλεση- γκολ του Παϊτίμ Κασάμι.

Οι φιλοξενούμενοι, που μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν ρόλο "κομπάρσου", βρέθηκαν πολύ κοντά στη μείωση του σκορ, αλλά το σουτ του Χαράλαμπου Μπριλάκη από το ημικύκλιο της περιοχής "τράνταξε" το δοκάρι του Στέφανο Καπίνο. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μπριλάκης ανέτρεψε τον Άλαν Πουλίδο στο 19', με τον κ. να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νταβίντ Φουστέρ, αλλά ο Δημήτρης Πρίφτης "κράτησε" στα επίπεδα του 2-0 το σκορ, αποκρούοντας το πέναλτι. Ο Ολυμπιακός συνεχισε να "σφυροκοπεί" τα αντίπαλα καρέ, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0 με όμορφο πλασέ του Σεμπά, μετά από ασίστ του Πουλίδο. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Κασάμι με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός δημιουργούσε διαρκώς ευκαιρίες μπροστά από τα αντίπαλα καρέ, αλλά τα σουτ των Πουλίδο (54', 57'), Μανιάτη (62', 65') και η κεφαλιά του Ζντιέλαρ (69') δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Τελικά, στο 73' ο Μεξικανός επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, προ κενής εστίας, ύστερα από γύρισμα του Ερνάνι από δεξιά. Στη συγκεκριμένη φάση, ο Πορτογάλος άσος τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Στα τελευταία λεπτά, οι "ερυθρόλευκοι" κυνήγησαν κι άλλο γκολ, το οποίο ήρθε στο 90' με δυνατό μονοκόμματο σουτ του Φουστέρ που πήρε... εκδίκηση για το χαμένο πέναλτι.

Δείτε το 1-0:

Δείτε το 2-0:

Δείτε το 3-0:

Δείτε το 4-0:

Δείτε το 5-0 και τον τραυματισμό του Ερνάνι:

Δείτε το 6-0:

MVP

Ο Παϊτίμ Κασάμι με τα δύο γκολ που σημείωσε, αλλά και με τη γενικότερη παρουσία του, είχε καταλυτικό ρόλο στην επικράτηση των "ερυθρόλευκων", παρότι αγωνίστηκε μόλις ένα ημίχρονο. Ο Ελβετός μέσος επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις, ύστερα από αρκετό διάστημα, κι έχοντας μείνει στον πάγκο στα τελευταία 3 από τα 4 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική λειτουργία των Χανίων αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα γι' ακόμη μία αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός δημιουργούσε, όποτε το επιθυμούσε, επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Πρίφτη, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ανίκανοι να αντιδράσουν.

Σχόλιο

Το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής, απ' τη στιγμή που ο Ολυμπιακός βρισκόταν και με τα... 2 πόδια στην επόμενη φάση, μετά τη νίκη με 4-1 στα Χανιά. Παρόλα αυτά, είναι βέβαιο πως ο Μάρκο Σίλβα έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για το βαθμό ετοιμότητας των αναπληρωματικών της ομάδας, ενόψει και των "εκκαθαρίσεων" που θα προκύψουν το προσεχές διάστημα.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Καπίνο, Ελαμπντελαουί (46' Σάλιακας), Μποτία, Αυλωνίτης, Τσιμίκας, Κασάμι (46' Μανιάτης), Ζντιέλαρ, Φουστέρ, Ερνάνι (76' Μανθάτης), Σεμπά, Πουλίδο.

Χανιά: Πρίφτης, Παγώνης (46' Φυνικάκης), Καρτσαμπάς, Μπριλάκης, Χατζηλιάδης (46' Μπουζούκης), Γκέσιος, Τσούτσης, Άλβες, Ρίκκα, Λίτα, Μ. Νύκταρης (72' Σάντερσον).

Πηγή: contra.gr

Δημοφιλή