ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/01/2016 09:07 EET | Updated 14/01/2016 09:07 EET

Με σταυρό οι εκλογές εάν προκηρυχθούν μετά τις 25 Ιουλίου, διευκρινίζει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Εάν προκηρυχθούν εκλογές από τις 25 Ιουλίου και μετά θα πρέπει να γίνουν με σταυρό, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής διευκρινίζοντας ότι τον Ιούλιο λήγει το 18μηνο κατά το οποίο οι εθνικές εκλογές θα πρέπει να γίνονται με λίστα.

Η τοποθέτηση του κ. Κουρουμπλή έγινε στο πλαίσιο απάντησης σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με τον τρόπο διενέργειας βουλευτικών εκλογών.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι ο εκλογικός νόμος δεν ορίζει με σαφήνεια το πότε ξεκινά το δεκαοκτάμηνο, αν δηλαδή η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά από τις εκλογές του Ιανουαρίου ή του Σεπτεμβρίου και υποστήριξε ότι πρέπει η μέτρηση να γίνει από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου 

«Το 18μηνο εντός του οποίου γίνονται εκλογές με λίστα αρχίζει από την ημέρα εκλογών με σταυρό» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, υπενθυμίζοντας πως η αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου έγινε με λίστα.

Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι σε βάθος τετραετίας λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών και συνεπώς βιασύνης στην αποσαφήνιση τέτοιων υποθέσεων.

Ωστόσο τόνισε πως αν κριθεί αναγκαίο κάποια στιγμή θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση ένα νέο εκλογικό νόμο.