Αναγνωρίστηκε το πτώμα που βρέθηκε στην Καλλιθέα σε καταψύκτη: Ανήκει στον 63χρονο συνταξιούχο ναυτικό

Έγκλημα στην Καλλιθέα: Στον 63χρονο συνταξιούχο ναυτικό ανήκει η σορός που βρέθηκε στον καταψύκτη
eurokinissi

Ο τραγικός επίλογος του φρικιαστικού εγκλήματος με θύμα άνδρα που βρέθηκε δολοφονημένος σε καταψύκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα γράφτηκε με την αναγνώριση του πτώματος.

Ο αδερφός του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού, οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν το θύμα, μετέβη στο νεκροτομείο και επιβεβαίωσε και τυπικά τις εκτιμήσεις των αστυνομικών. Η διαδικασία καθυστέρησε λόγω του ότι το πτώμα δεν βρισκόταν σε κατάσταση που να επιτρέπει την αναγνώρισή του. Ο ιατροδικαστής κλήθηκε να αφαιρέσει από το πρόσωπο του ναυτικού ύφασμα (πιθανότατα από πετσέτα) που είχε τοποθετηθεί από το δράστη.

Οι έρευνες

Ως έναν ψύχραιμο εγκληματία που πρώτα δολοφόνησε το θύμα του και στη συνέχεια έκρυψε επιμελώς και με πράξεις που σοκάρουν το πτώμα περιγράφουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής το δράστη του εγκλήματος με θύμα τον 63χρονο συνταξιούχο ναυτικό που βρέθηκε νεκρός μέσα σε καταψύκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα.

Μακροσκοπικά οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι το θύμα φέρει ίχνη αίματος στο κεφάλι και την πλάτη, ενώ θα περιμένουν ένα ακόμη 24ωρο προκειμένου η σορός να έρθει σε κατάσταση που θα επιτρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη συλλογή γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων από τα ρούχα του 63χρονου.

«Όλα είναι παγωμένα. Το πρόσωπο είναι καλυμμένο με πετσέτα. Το στόμα φιμωμένο με ύφασμα. Το σώμα τυλιγμένο με σεντόνια, σακούλες και σελοφάν, ενώ χέρια και πόδια είναι δεμένα με ταινίες. Θα χρειαστεί μια ‘χειρουργική’ αφαίρεση τους προκειμένου να μην αλλοιωθούν βιολογικά και άλλα ευρήματα. Αρχικά θα γίνει και τυπικά ταυτοποίηση της ταυτότητάς του θύματος. Στη συνέχεια η ιατροδικαστής πρέπει να εξακριβώσει τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου», δηλώνει αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής.

Βασική ύποπτος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είναι η Βουλγάρα πρώην σύζυγος του ναυτικού. Το ανδρόγυνο είχε χωρίσει πριν από 10 χρόνια. Από τότε βρίσκονταν σε δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του 13χρονου σήμερα αγοριού. Αρχικά την επιμέλεια είχε η 45χρονη, όταν όμως έφυγε μαζί με το παιδί για την Βουλγαρία, παραβίασε τους όρους της δικαστικής απόφασης με αποτέλεσμα η επιμέλεια να περάσει στον συνταξιούχο ναυτικό. Το 2012 επιστρέφοντας στη χώρα μας, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα. Το παιδί το πήρε ο 63χρονος.

Στη συνέχεια της διαμάχης τους στις δικαστικές αίθουσες η 45χρονη μένοντας μόνιμα στην Ελλάδα διεκδίκησε και πήρε και πάλι την επιμέλεια του παιδιού. Τα επίσημα χαρτιά του διαζυγίου τους, τα πήραν και οι δύο τον Οκτώβριο του 2014, περίπου τρεις μήνες πριν την εξαφάνιση του 63χρονου, η οποία δηλώθηκε από φίλο του στις 15 Ιανουαρίου 2015. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η 45χρονη γυναίκα μαζί με το παιδί φαίνεται να έχουν ταξιδέψει οδικώς προς

Βουλγαρία στις 7 Ιανουαρίου.

Ο παππούς του 13χρονου και πατέρας του θύματος, ο οποίος σήμερα δεν βρίσκεται εν ζωή, το 2005 είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του παιδιού, συνδικαιούχος του οποίου ήταν και η 45χρονη μητέρα του, το ποσό των 230.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή