Η ιστορία της 11χρονης προσφυγοπούλας που μάγεψε τον πλανήτη με την φωνή της

Η ιστορία της 11χρονης προσφυγοπούλας που μάγεψε τον πλανήτη με την φωνή της
Youtube

Η ιστορία ενός 11χρονου κοριτσιού από το Ιράκ που με την αγγελική του φωνή μάγεψε την κριτική επιτροπή της εκπομπής «The Voice Kids» στο Λίβανο, έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση.

Η μικρή Μίρνα Χάνα εγκατέλειψε πριν οκτώ μήνες με την οικογένεια της τη Μοσούλη, αναζητώντας μια καινούργια ζωή στη Βηρυτό. Αποκαλούμενη και «βασίλισσα της Βαβυλώνας», η 11χρονη μάγεψε κοινό και κριτικούς στη γνωστή τηλεοπτική εκπομπή ανάδειξης ταλέντων, ερμηνεύοντας το «Let it Go», τραγούδι από την ταινία της Disney «Ψυχρά και Ανάποδα». Βίντεο με την ερμηνεία της στο YouTube έχει μάλιστα συγκεντρώσει περισσότερες από 12 εκατομμύρια θεάσεις (views).

Η ιστοσελίδα της Daily Mail μίλησε με τον πατέρα της Μίρνα, τον Ανβάρ, και έβγαλε στην δημοσιότητα ορισμένα συμβάντα που βίωσε η ίδια στην τρυφερή ηλικία των 11. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τζιχαντιστές απειλούσαν την οικογένεια, που είναι χριστιανοί, ότι θα απαγάγουν την μικρή. Καθώς ζούσαν όλοι τους σε συνθήκες φόβου και πανικού, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Ιράκ και να αναζητήσουν την τύχη τους στη Βηρυτό.

Η ερμηνεία της Μίρνα, αλλά και το γεγονός ότι είναι μια προσφυγοπούλα με όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον, συγκίνησε την κριτική επιτροπή. «Ω, μα πως τραγουδάς!», αναφώνησε η Νάνσι, η μοναδική γυναίκα της επιτροπής. Όλα τα μέλη προσπαθούσαν να πείσουν την 11χρονη να έρθει στην ομάδα τους, όμως η ίδια επέλεξε τον Ιρακινό τραγουδιστή Καζέμ Σαχέρ.

Υπενθυμίζουμε ότι άλλο ένα προσφυγόπουλο είχε κλέψει την παράσταση στην εν λόγω εκπομπή, τραγουδώντας ένα λιβανέζικο τραγούδι για την ειρήνη. Επρόκειτο για ένα κοριτσάκι από τη Συρία, η ιστορία του οποίου όμως δεν είναι γνωστή. Η μικρή είχε ξεσπάσει σε κλάματα πάνω στην σκηνή, καθώς οι στίχοι του τραγουδιού είχαν ιδιαίτερη σημασία για την ίδια. Το τραγούδι που είχε ερμηνεύσει είναι λιβανέζικο και αποτελεί την έκκληση ενός παιδιού να πάρει πίσω την παιδική του αθωότητα.

Δημοφιλή