ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/01/2016 06:01 EET | Updated 19/01/2016 06:01 EET

Φωτήλας: Το Ποτάμι να συμπλεύσει και να ενισχύσει την προσπάθεια της ΝΔ

Sooc

Το Ποτάμι θα πρέπει να συμπλεύσει και να ενισχύσει την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτίμησε ο βουλευτής του κόμματος, Ιάσονας Φωτήλας, μιλώντας στο Mega, επισημαίνοντας ότι πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποκτήσει μία νέα δυναμική.

«Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι σήμερα η πολιτική δύναμη με τα περισσότερα και πιο έντονα μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά αυτή με το πιο καθαρό ευρωπαϊκό προφίλ και πιο σαφή προσανατολισμό προς την αποτελεσματικότητα είναι η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη. Αυτό σημαίνει και θα το προτείνω είναι αντί να δολιχοδρομούμε χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση να συμπλεύσουμε, να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Μητσοτάκη», δήλωσε ο κ. Φωτήλας.

Σημείωσε ότι θα πρόκειται για μία «τίμια» και «δημιουργική» συνεργασία, που δεν θα συνεπάγεται απορρόφηση, αλλά συνεργασία «σε βάση συγκεκριμένων πολιτικών συγκλίσεων» και χωρίς «κόκκινες γραμμές» γιατί, όπως είπε, είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν.

Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής του Ποταμιού επισήμανε ότι δεν έχει εκφράσει ακόμη τη συγκεκριμένη πολιτική του θέση στον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα συνεχίσει να είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού. Διευκρινίζοντας τη θέση του, συμπλήρωσε ότι δεν υπονομεύει τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος θα πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του Ποταμιού, ωστόσο χαρακτήρισε «πολύ ωραία πρόταση» ο κ. Θεοδωράκης να γίνει αντιπρόεδρος στον νέο σχηματισμό. «Εάν πραγματικά με ενδιέφερε η βουλευτική έδρα θα πήγαινα προς το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε.

«Άλλη μια άποψη»

Σε σχετική ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρονται τα εξής: «Άλλη μια άποψη λοιπόν στο τραπέζι. Υπομονή μέχρι το Συνέδριο».