ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/01/2016 02:24 EET

Ψάχνετε δουλειά στις ΗΠΑ; Ιδού οι 6 καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για όσους κάνουν ιατρικά επαγγέλματα

NEC Corporation of America/Flickr
When using this photo, please attribute: * Photo by <a href="https://www.flickr.com/photos/neccorp/collections/72157645227827765/" target="blank">NEC Corporation of America</a> with Creative Commons license. Showcased in this image is UNIVERGE® 3C, NEC’s premiere software-based platform, is redefining enterprise communications. A complete solution, 3C combines full IP-PBX functionality with an advanced set of unified communications and collaboration applications. 3C provides the agility for today’s changing workforce, empowering users to communicate whenever, however and from where ever you work on any device. Learn more at <a href="http://necam.com/uc" rel="nofollow">necam.com/uc</a>

Εργάζεστε μήπως στον τομέα της Υγείας; Τότε σίγουρα αυτό σας ενδιαφέρει. Το monster.com παρουσιάζει τις 6 καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας στις ΉΠΑ οι οποίες αφορούν όσους κάνουν ιατρικά επαγγέλματα. Πρόκειται για έξι πολιτείες των ΉΠΑ όπου ο μέσος όρος της απασχόλησης στην υγειονομική περίθαλψη είναι κατά πολύ υψηλότερος σε σχέση με άλλες πολιτείες, όπως προκύπτει από Γραφείο των ΗΠΑ για τα στατιστικά της εργασίας στην απασχόληση.

Ψυχολόγος στο Ιλινόις

Μέσος μισθός: 125.000 δολάρια ή 114,437 ευρώ

Αναμενόμενη ανάπτυξη: 19% μέχρι το 2024

Γοητεύεστε από την ανθρώπινη συμπεριφορά; Τότε η ψυχολογία ίσως είναι ότι ακριβώς χρειάζεστε. Ορισμένοι ψυχολόγοι εργάζονται πάνω στην έρευνα προκειμένου να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Κάποιοι άλλοι εργάζονται ανεξάρτητα πάνω στην θεραπεία ασθενών. Το να εργαστείτε ως ψυχολόγος στο Ιλινόις είναι ότι καλύτερο μπορείτε να συναντήσετε ως ψυχολόγος. Ωστόσο εάν επιθυμείτε να εργαστείτε εκεί τότε θα χρειαστείτε σίγουρα ένα μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό.

Νέο Μεξικό, Προσθετικός Ορθωτικός

Μέσος μισθός: 103.000 δολάρια ή 94.296 ευρώ

Αναμενόμενη ανάπτυξη: 23% μέχρι το 2024

Το Νέο Μεξικό είναι ίσως ένα από τα κορυφαία κράτη για όποιον θέλει να ακολουθήσει αυτή την ειδικότητα. Αυτή τη στιγμή εργάζονται στον τομέα αυτό γύρω στα 8.300 άτομα. Μάλιστα την επόμενη δεκαετία οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο τομέας αυτός θα πάρει μεγάλη ανάπτυξη. Σίγουρα θα χρειαστείτε έναν μεταπτυχιακό αλλά και κάπου να μείνετε.

Νέα Υόρκη, ακοολόγος

Μέσος μισθός: 97.910 δολάρια ή 89.636 ευρώ

Αναμενόμενη ανάπτυξη: 29% μέχρι το 2024

Ο τομέας της ακοολογίας γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή και για όσους ασκούν αυτό το επάγγελμα ίσως είναι μία από τις κορυφαίες ευκαιρίες αυτή τη στιγμή για να εργαστεί. Την επόμενη δεκαετία αναμένεται επίσης να παρουσιάσει τεράστια αύξηση ειδικά στην Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα να θεωρείται μία από τις καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Θα χρειαστείτε σίγουρα διδακτορικό και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Χαβάη, νοσοκόμα

Μέσος μισθός: 88.230 δολάρια ή 80.774 ευρώ

Αναμενόμενη ανάπτυξη: 16% μέχρι το 2024

Εάν είστε νοσοκόμα τότε μην το σκέφτεστε. Αυτή την στιγμή η Χαβάη παρουσιάζει τις καλύτερες εργασιακές ευκαιρίες παγκοσμίως ακόμη περισσότερο από ότι η Νέα Υόρκη, καθώς υπάρχει ευκαιρία ώστε να προσλάβουν ακόμη περισσότερες. Για να ξεκινήσετε θα χρειαστείτε πτυχίο και άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Φλόριντα, Σύμβουλοι Γενετικής

Μέσος μισθός: 76.710 δολάρια ή 70.227 ευρώ

Αναμενόμενη ανάπτυξη: 29% μέχρι το 2024

Εάν επιθυμείτε να εργαστείτε ως Σύμβουλος Γενετικής τότε η Φλόριντα ίσως είναι για εσάς ο επίγειος παράδεισος. Το επάγγελμα μόνο υπερκορεσμένο δεν είναι και υπάρχουν προοπτικές για όποιον θέλει να εργαστεί εκεί. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μεταπτυχιακό.

Αλάσκα, Πρακτικές νοσοκόμες

Μέσος μισθός: 54.380 δολάρια ή 49.784 ευρώ

Αναμενόμενη ανάπτυξη: 16% μέχρι το 2024

Οι πρακτικές νοσοκόμες θα έχουν τεράστια ζήτηση την επόμενη δεκαετία στην Αλάσκα. Για να καταφέρετε όμως να σταδιοδρομήσετε εκεί θα πρέπει να ολοκληρώσετε ένα συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο συνήθως διαρκεί ένα χρόνο και στη συνέχεια να αποκτήσετε άδεια ασκήσεως του επαγγέλματός σας.