ΔΙΕΘΝΕΣ
21/01/2016 10:03 EET | Updated 21/01/2016 10:03 EET

«Καρφιά» από Κομισιόν για ασφαλιστικό και διαρροές

twitter/Annika Breidthardt

Για τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο στο Νταβός της Ελβετίας ενημέρωσε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Ανίκα Μπράιτχαρτ, η οποία επιφύλασσε μια παράδοξη απάντηση στους δημοσιογράφους αναφορικά με τον εάν η Αθήνα έχει στείλει στην Κομισιόν στοιχεία για το ασφαλιστικό.

«Οι δύο άνδρες είχαν μια φιλική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ελλάδα και τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος», δήλωσε η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί και πρόσθεσε ότι στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε τη σημασία ενός «φιλόδοξου σχεδίου αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού» και την ανάγκη να τεθεί σε λειτουργία το ελληνικό Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

«Και τα δύο είναι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί επιτυχώς και σύντομα η πρώτη αξιολόγηση», είπε η κ. Μπράιτχαρτ.

Κληθείσα να σχολιάσει αν η συνάντηση των δύο ανδρών άνοιξε τον δρόμο για την έλευση των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, η κ. Μπράιτχαρτ απάντησε ότι οι επικεφαλής θα επιστρέψουν μόλις λάβουν από τις ελληνικές αρχές όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Προς το παρόν, πρόσθεσε, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο και υπάρχει πρόοδος.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει πως έχει στείλει στην Επιτροπή στοιχεία για το ασφαλιστικό, η Ανίκα Μπράιτχαρτ απάντησε: «αφήνουμε την Αθήνα να κάνει διαρροές στα ΜΜΕ, εμείς μιλάμε μόνο με επίσημα κανάλια».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post