ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/01/2016 03:50 EET | Updated 21/01/2016 05:37 EET

Τσίπρας: Η Ελλάδα το 2016 θα εκπλήξει την διεθνή οικονομία

Bloomberg via Getty Images
Alexis Tsipras, Greece's prime minister, speaks to reporters inside the Bloomberg Television offices during the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, on Wednesday, Jan. 20, 2016. World leaders, influential executives, bankers and policy makers attend the 46th annual meeting of the World Economic Forum in Davos from Jan. 20 - 23. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images

«Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει την διεθνή οικονομική κοινότητα» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloombergστο Νταβόςτην Τετάρτη.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να απαντήσει για ποιο λόγο να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα και ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει.

Ο Πρωθυπουργός απάντησε λέγοντας πως τους τελευταίους μήνες υπάρχουν πολύ καλά σημάδια όσον αφορά στην ελληνική οικονομία και ότι οι αρχικές εκτιμήσεις για ύφεση το 2015 δεν ήταν αληθείς. Εκτίμησε ότι στο τέλος του 2016 η χώρα θα βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης, ενώ έκανε λόγο και για αύξηση των εσόδων κατά 2 δισ. το 2015 κάτι που σημαίνει, όπως τόνισε, ότι θα είμαστε σε καλύτερη θέση και θα πιάσουμε τους στόχους το 2016. Ακόμη μίλησε για την ικανοποιητική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τέλος υπογράμμισε πως τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα.

«Ακόμα κι αν η χρονιά που μας πέρασε ήταν μια χρονιά με σοβαρές προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλες ευκαιρίες στο μέλλον» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, ένα κρίσιμο σημείο για να ανακάμψουμε».

«Όσο πιο γρήγορα έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη, αλλά και για την ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι εταίροι μας επιθυμούν την έγκαιρη ολοκλήρωση της επανεξέτασης και είμαι πεπεισμένος ότι θέλουν μια επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση της διότι μπορούν να καταλάβουν ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας».

Sponsored Post