ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/01/2016 06:36 EET | Updated 28/01/2016 06:37 EET

Με συλλαλητήρια «εγκαινιάζεται» η έκθεση Agrotica στην Θεσσαλονίκη. Που συνεχίζονται τα μπλόκα

Sooc

Συλλαλητήρια στην Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica που είναι προγραμματισμένα να γίνουν σήμερα, Πέμπτη, και ώρα 7 το απόγευμα στη συμπρωτεύουσα θα διεξάγουν οι αγρότες. Τα εγκαίνια θα κάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Στο συλλαλητήριο δεν θα παραστούν συντεταγμένα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Οι αγρότες συζητούν το ενδεχόμενο να καλέσουν το Σάββατο εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στα Τέμπη, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας οι οποίοι συνεδρίασαν επίσης, αποφάσισαν την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν από την Τετάρτη και οι αγρότες της Αττικής. Τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα παρατάχθηκαν στην διασταύρωση της λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου με την Αττική Οδό, σε σημείο που μπορούν να αποκλείσουν την πρόσβαση προς τον διεθνή αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος. 

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι σήμερα, Πέμπτη, συνεχίζεται ο αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 έως τις 9 το βράδυ. Από το Σάββατο μάλιστα αναμένεται να αυξηθούν οι ώρες αποκλεισμού.

Κοινή συνισταμένη όλων αποτελεί το αίτημά τους για απόσυρση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό και εκ νέου κατάρτισή του από μηδενική βάση, με τη δική τους συμμετοχή και με μια χάραξη εθνικής πολιτικής για τον κλάδο, με ορίζοντα 10ετίας τουλάχιστον.