ΔΙΕΘΝΕΣ
28/01/2016 15:58 EET | Updated 07/03/2016 11:35 EET

Έντονες αντιδράσεις για βίντεο με γυναίκα στη Ρωσία που ξυλοκοπεί βάναυσα το 6χρονο παιδί της

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στο Διαδίκτυο βίντεο από τη Ρωσία, στο οποίο γυναίκα φαίνεται να ξυλοκοπεί άγρια τον εξάχρονο γιο της, λίγο αφού έχει ελέγξει τον τραπεζικό λογαριασμό της.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στην πόλη του Λαμπιτνάνγκι, στα βόρεια Ουράλια, τον Νοέμβριο, ωστόσο το βίντεο ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τετάρτη.

Η γυναίκα- το όνομα της οποίας, όπως αναφέρθηκε αργότερα από τα τοπικά ΜΜΕ, είναι Ζάνα Βόιτισεκ- φαίνεται να μπαίνει σε ένα κατάστημα για να βγάλει χρήματα από ένα ΑΤΜ. Ωστόσο, όταν – όπως θεωρείται- δεν βρίσκει στον λογαριασμό της τα λεφτά που περίμενε, στρέφει την οργή της προς το παιδί, χτυπώντας το επανειλημμένα. Βγαίνοντας από το κατάστημα, φαίνεται από άλλη κάμερα να αρπάζει τον γιο της και να τον πετά σε απόσταση μερικών μέτρων στο χιόνι, προς την κατεύθυνση του δρόμου και στη συνέχεια να απομακρύνεται. Ένας περαστικός πάει στη συνέχεια να βοηθήσει το παιδί.

Το βίντεο κυκλοφόρησε ευρέως στο κοινωνικό δίκτυο Vkontakte, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αστυνομίας, που ανακοίνωσε διερεύνηση της υπόθεσης. Αργότερα τα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η γυναίκα έγινε έξω φρενών επειδή η πληρωμή της διατροφής για το παιδί (2.000 ρούβλια) δεν είχε κατατεθεί στον λογαριασμό της. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, η γυναίκα πάσχει από κάποια ψυχική νόσο και δεν έχει επιτρέψει στον γιο της να πάει στον παιδικό σταθμό.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, οι αρχές δεν θα αναλάβουν το παιδί, καθώς έχει πατέρα ο οποίος ζει χωριστά. Η γυναίκα περνά ιατρική εξέταση.