Επιθέσεις ενηλίκων που ληστεύουν παιδιά καταγγέλλουν γονείς και κηδεμόνες του δήμου Παπάγου-Χολαργού

Επιθέσεις ενηλίκων που ληστεύουν παιδιά καταγγέλλουν γονείς και κηδεμόνες του δήμου Παπάγου-Χολαργού
Sooc

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητούν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, του Λυκείου Παπάγου και του 1ου και 2ου Λυκείου Χολαργού.

Σύμφωνα με αίτημα που εστάλη στον δήμαρχο, τον πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και τον επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Παπάγου-Χολαργού, το οποίο κοινοποιήθηκε και στον Διοικητή Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος του Δήμου, στην περιοχή έχει σημειωθεί μεγάλος αριθμός επιθέσεων από ενήλικες σε έφηβους μαθητές.

«Οι επιθέσεις έχουν γίνει από ενήλικες επιβαίνοντες σε μηχανές και υπό την απειλή μαχαιριού ξυλοκοπούν, τραυματίζουν και ληστεύουν παιδιά 13-17 χρονών. Οι γονείς είναι τρομοκρατημένοι. Τα ίδια τα παιδιά φοβούνται να επιστρέψουν μόνα από τις δραστηριότητες τους. Το ήσυχο και φιλικό προάστιο μας έχει μετατραπεί σε περιοχή τρόμου», προειδοποιούν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής.

Σύμφωνα με το αίτημα που εστάλη στις αρχές του δήμου, έλαβε χώρα ένα θανατηφόρο περιστατικό στο Κεντρικό Άλσος του Χολαργού, με αυτόπτες μάρτυρες μαθητές του Λυκείου. Το καλοκαίρι ομάδα γονέων με εκπροσώπους Συλλόγους Γονέων και από τις δύο κοινότητες υπέγραψε κείμενο και το έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων περιγράφοντας μία κατάσταση που ήταν ήδη τότε μόνιμη με συνεχείς βανδαλισμούς, λεηλασίες και κλοπές στους σχολικούς χώρους. Το καλοκαίρι, ομάδα γονέων πρότεινε λύσεις στο πρόβλημα, όμως μέχρι στιγμής η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.

«Αρκετά νωρίς χωρίς να διεκδικούμε το ρόλο του προφήτη αλλά μέσα από τον έντονο φόβο μας ότι το κάθε θύμα είναι το παιδί του καθένα από εμάς και μας πονάει το ίδιο, προτείναμε κάποιες πρώτες ιδέες, πιθανές λύσεις. Δυστυχώς δεν έγινε σχεδόν τίποτα. Η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης που επιτηρεί τις βραδινές ώρες το Δήμο είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη αφού τα περιστατικά αυξήθηκαν από τότε που ανέλαβε... δράση», καταγγέλλουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.

«Ο φωτισμός παραμένει ελλιπέστατος κι ένα πρόβλημα που δείχνει να είναι χωρίς λύση, ωστόσο όμως η βασικότερη αιτία διαμόρφωσης ενός ευάλωτου περιβάλλοντος. Διαβήματα προς την ΕΛΑΣ, μηδέν εις το πηλίκον. Ο Δήμαρχος απαντά ότι αυτά είναι θέματα της αστυνομίας κι εκεί κλείνει η συζήτηση. Όσο όμως δε λαμβάνει διαμαρτυρίες η κεντρική διοίκηση χαράσσει αυτόνομα τις δικές της επιλογές, προβαίνει σε μείωση των αστυνομικών τμημάτων που στη συνέχεια μπορεί να φέρει και την περαιτέρω μείωση των αστυνομικών οργάνων», προσέθεσαν.

Καθώς, όπως οι ίδιοι αναφέρουν στο αίτημά τους, το πρόβλημα συνεχίζει να είναι υπαρκτό, οι γονείς και κηδεμόνες του δήμου Παπάγου-Χολαργού, ζητούν να διεξαχθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Πρέπει τώρα όλοι μαζί να δώσουμε λύση. Οι παιδικές ψυχές και η ανθρώπινη ζωή έχουν μεγαλύτερη αξία από οτιδήποτε άλλο και σε αυτό είμαστε σίγουροι ότι συμφωνούμε όλοι», καταλήγουν.

Δημοφιλή