ΔΙΕΘΝΕΣ
05/02/2016 06:43 EET | Updated 05/02/2016 06:43 EET

Εκλογές ΗΠΑ: Κλίντον και Σάντερς αναμετρήθηκαν στην πρώτη τηλεμαχία μετά την Αϊόβα

JEWEL SAMAD via Getty Images
US Democratic presidential candidates Hillary Clinton (R) and Bernie Sanders participate in the MSNBC Democratic Candidates Debate at the University of New Hampshire in Durham on February 4, 2016. Clinton and Sanders face off on February 4, in the first debate since their bruising Iowa clash that the former secretary of state won by a hair, as they gear for a battle royale in New Hampshire. / AFP / Jewel Samad (Photo credit should read JEWEL SAMAD/AFP/Getty Images)

Αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών ήρθαν οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς.

Πρόκειται για την πρώτη τηλεμαχία μετά τις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα, στις οποίες κρίθηκε οριακά η νίκη της Κλίντον έναντι του Σάντερς. Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών είχε συγκεντρώσει το 49,8% των ψήφων, με τον Γερουσιαστή του Βερμόντ να ακολουθεί με ποσοστό 49,6%. Πλέον στην αρένα κυριαρχούν δύο υποψήφιοι και

Οι δύο υποψήφιοι αναμετρήθηκαν σε διάφορα ζητήματα, όπως η διεθνής πολιτική και το δημόσιο σύστημα υγείας. Σύμφωνα με το BBC, ο Σάντερς συνέδεσε την Κλίντον με τα συμφέροντα της Γουόλ Στριτ, ενώ την κατηγόρησε ότι, ως υπουργός Εξωτερικών, στήριξε τον πόλεμο στο Ιράκ.

Την ίδια στιγμή, η Κλίντον πέρασε στην αντεπίθεση, εκφράζοντας ενδοιασμούς για τις ικανότητες του συνυποψηφίου της στην διεθνή πολιτική, ενώ χαρακτήρισε τις προτάσεις του για ένα εθνικό σύστημα Υγείας «πολυέξοδο» και «ανέφικτο».

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου θα λάβουν χώρα οι προκριματικές εκλογές στο Νέο Χάμσαϊρ.