ΔΙΕΘΝΕΣ
05/02/2016 02:42 EET | Updated 05/02/2016 02:42 EET

Τριντό: Ο Καναδάς δεν θα βιαστεί να άρει τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν

ASSOCIATED PRESS
Canadian Prime Minister Justin Trudeau answers media after a meeting, at the Elysee Palace, in Paris, Sunday, Nov. 29, 2015. More than 140 world leaders are gathering around Paris for high-stakes climate talks that start Monday, and activists are holding marches and protests around the world to urge them to reach a strong agreement to slow global warming. (AP Photo/Thibault Camus)

Η κυβέρνηση του Καναδά δεν θα σπεύσει να άρει τις κυρώσεις που επιβάλλει σε βάρος του Ιράν, παρά τις εκκλήσεις να τις ακυρώσει προκειμένου καναδικές εταιρείες να είναι σε θέση να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για δημόσιες συμβάσεις και να επιδίδονται σε δραστηριότητες στην Ισλαμική Δημοκρατία, τόνισε σήμερα ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

«Θα ενεργήσουμε με μεγάλη προσοχή και περίσκεψη, θα συνεργαστούμε και θα συντονιστούμε με τους συμμάχους μας για το πώς θα προχωρήσουμε για να αποκαταστήσουμε (τις σχέσεις) και να άρουμε τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν (...). Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη και το ενδιαφέρον των καναδικών επιχειρήσεων να εμπλακούν, αλλά πρόκειται να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο», τόνισε ο Τριντό μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κάλγκαρι.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)